Ingrediente
- 8 ouă
- o cană de ulei
- o cană jumătate de apă
- 2 căni de făină
- 200 ml frișcă lichidă
- două plicuri pudding vanilie
- un praf de sare
- o esență
- 130 g ciocolată
- 70 g margarină rama
- 3 linguri cacao
- o lingură apă
- două linguri ulei
- 1 litru lapte
- 8 linguri zahăr pudră
Mod de preparare
Apa cu uleiul se pun pe foc și când încep să clocotească adăugăm făina, amestecând continuu până se desprinde de cratiță ( sper că voi aveți un tel bun...că eu am făcut bășică la deget de la al meu :)) ). După ce se răcește punem ouăle unul câte unul și amestecăm până se încorporează. Facem bastonașe și le coacem la foc mediu timp de 25-30 minute în tava tapetată cu foaie de copt ( am încercat să fac și eu bastonașele frumos cu poșul...și după 3 s-a dus naibii poșul...așa că m-am uns cu ulei pe mâini și am făcut mici cârnăciori :))
Puddingul l-am preparat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Frișca am bătut-o și i-am adăugat esență de portocale și un plic de zahăr vanilat. După ce s-a răcit budinca am amestecat-o cu frișca.
Pentru glazură se amestecă ciocolata, margarina, uleiul, apa și se pune pe baie de abut. După se topește adăugăm 3-4 linguri de cacao și amestecăm energic pentru a nu face cocoloașe.
După ce s-au răcit cojițele și umplutura, le-am tăiat pe lung și le-am pus crema. Am închis căpăcelul și am glazurat. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere dezordonate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|