Eclere mici

Postat de sasha in Dulciuri
4 Mar 2013 | 3499 vizualizari
Eclere mici

Ingrediente

  • 200 ml ulei
  • 250 g faina
  • 500 ml apa
  • 6 oua

PENTRU CREMA

  • 1L lapte 
  • 100 g unt nesarat
  • 250 g zahar
  • 2 esente vanilie
  • coaja resa de la o jumatate de portocala
  • miere

Mod de preparare

Uleiul si cu apa se un la fiert, cand fierbe se adauga faina deodata si se amesteca continuu pana incepe sa se desprinda de pe oala. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, intre timp pregatim CREMA!

Se pune le fiert laptele, intr-un bol cu faina se ia din laptele fiert si se amesteca cu faina pana faina devine lichida , fara cocoloase si se rastoarna peste laptele ramas.

Se amesteca si se adauga si untul topit si zaharul,amestecam continuu.

Cand crema devine groasa o luam de pe foc si adaugam esentele si coaja rasa de la portocala,amestecam si o lasam sa se raceasca.

Ne intoarcem la Eclere. Acum compozitia s-a racit,adaugam cate un ou pe rand si amestecam bine dupa fiecare.

Luam o tava si o tapetem cu faina, intr-un pos de ornat  punem compozitia si formam bastonasele. Le introducem in cuptor la 180 grade pentru 30 de minute.

Cand sunt aurii si crescute le scoatem si le lasam sa se raceasca, cand s-au racit le taiem pe mijloc si le umplem cu crema obtinuta si le ungem cu miere pe deasupra.

Le pune la rece pentru 1h.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere mici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Eclere cu crema de mango si ganaj de ciocolata alba

Postat de AlexTeacher

Eclere cu crema de mango si ganaj de ciocolata alba

Incepem cu cojile de eclere: puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare; Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o...

Citeste continuarea

Eclere cu vanilie

Postat de BucatariaS

Eclere cu vanilie

Daca doriti totusi sa faceti si o glazura de ciocolata, puneti doar 80 g de zahar in crema. Pentru glazura recomand 100 g ciocolata alba topita in 50 ml smantana pentru frisca sau frisca lichida....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2013, 13:33
Servesc si eu!
la 04.03.2013, 13:42
Mmmmmm pline cu crema!
la 04.03.2013, 13:47
la 04.03.2013, 15:59
yammm mi se face pofta (nu am mai facut de mult ) :bd :bd :bd
la 04.03.2013, 18:03

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking