Ingrediente
- 1 conopida de marime medie( cca 700 grame)
- 2 oua
- 5-6 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- 1 legatura frunza de patrunjel verde
- 1 legatura frunze de menta verde
- 5 linguri cu varf de faina
- ½ lingurita ienibahar macinat
- ½ lingurita cuisoare macinate
- ½ lingurita scortisoara macinata
- ½ lingurita cardamon praf
- ½ lingurita piper macinat
- 1 lingurita chimin macinat
- 1 lingurita sare
- 2 linguri de lapte
- ulei de palmier pt prajit
Mod de preparare
Am gasit aceasta reteta aici si tocmai amestecul multiplu de condimente mi-a starnit interesul.
Conopida o desfacem in buchete mari si le lasam intregi . Fierbem conopida, in apa cu putina sare, 10 minute, dupa care o scoatem si o lasam la scurs si racit, intr-o strecuratoare.
Intre timp curatam si spalam,ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel, le maruntim si le mixam pe toate intr-un blender. Pasta obtinuta, o punem intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele si amestecam totul.
Se incinge uleiul, trecem rand pe rand buchetele de conopida , prin aluat si le prajim la foc mediu, pana capata o culoare aurie. Le scoatem pe hartie absorbanta de bucatarie.
Eu le-am servit calde, cu iaurt rece deasupra si putin patrunjel pentru decor.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|