Evantai din dovlecei și vinete & paste fundițe

Postat de DinDragostePentruGatit in Paste
2 Apr 2012 | 4269 vizualizari
Evantai din dovlecei și vinete & paste fundițe

Ceva foarte simplu și lejer dar gustos pentru o zi de post.

Ingrediente

  • 1 dovlecel;
  • 1 vânătă;
  • 2 roșii;
  • 2 căței de usturoi măricei;
  • ulei de măsline;
  • 1/2 lămâie;
  • oregano, busuioc;
  • sare, piper.
  • 400 g paste fundițe sau ce vă place. Mie-mi plac fundițele :).

Mod de preparare

- Se spală, se taie dovlecelul în două (depinde de mărimea lui) apoi felii de-a lungul. 

- Vinetele se decojesc și se taie la fel ca dovleceii. Se stropesc cu zeamă de lămâie (să nu se oxideze) și se pun pe grill-ul încins (eventual uns cu puțin ulei).

- Roșiile se opăresc în apă fierbinte, se decojesc se taie rondele și se pun de-o parte într-un bol.

- Vinetele și dovleceii se țin pe grill până „prind culoare”, apoi într-o tigaie încinsă se pune ulei de măsline, se călește rapid o mică parte din usturoi, (restul se adaugă la sfârșitul prerarării), se așează feliile de vinete și dovlecei peste care roșiile.

Se condimentează cu sare, busuioc, oregano, piper și restul de usturoi; se mai lasă 4-5 minute pe foc... et voilà!

De data asta nu mai am celebrul decor de semințe de in; însă puteți adăuga câteva bobițe dacă doriți :)). De ce semințe de in?..pentru că sunt super sănătoase (au proprietăți ce combat celulita) și-mi plac multtt...

Ca variantă pentru decor poate fi puțin parmezan dat la răzătoare sau ras cu ajutorul cuțitului econom, eu am pus doar puțin ulei de măsline. 

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai din dovlecei și vinete & paste fundițe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

Postat de panacris

Salata de paste tricolore cu polonezi si muraturi

Într-un vas special pentru paste sau o oală mai înaltă se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu sarea de mare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă la fiert...

Citeste continuarea

Gnocchi cu bacon şi sos de smântână, reţeta simplă, foarte rapidă, săţioasă şi foarte gustoasă

Postat de diaconta

Gnocchi cu bacon şi sos de smântână, reţeta simplă, foarte rapidă, săţioasă şi foarte gustoasă

Cum se prepara Gnocchi cu bacon şi sos de smântână, reţeta simplă, foarte rapidă, săţioasă şi foarte gustoasă: Gnocchi  sunt niste gogosele din cartofi care pot fi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2012, 18:38
papa bun
la 02.04.2012, 19:08
arata bine
la 02.04.2012, 19:49
arata bine
la 02.04.2012, 19:57
Arata foarte bine!
la 02.04.2012, 22:49
bune bune

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking