Ingrediente
- fructe de sezon:
- mere (pot fi si padurete)
- pere (pot fi si padurete)
- piersici albe
- piersici rosii
- struguri albi, negri, rosii
- prune
- corcoduse
- gutui
- porumbe
- smochine
- samburi (nuci, alune, arahide, migdale dulci, fistic)
- scortisoara
- menta proaspata
- miere de albine
Mod de preparare
Combinatia de fructe se face la alegere, asa cum vrem noi, cu fructe autohtone, de toamna. Samburii: fie folosim toate categoriile enumerate mai sus, fie unul - doua sortimente, de preferat nuci, alune. In ceea ce priveste cantitatea, in ce cantitati dorim.
Fructelor, spalate si scurse bine, li se indeparteaza samburii (mai putin strugurii) si se taie in felii subtiri. Intr-un vas se alterneaza straturile de fructe, intre straturi se presara samburii (nuci, alune etc.), frunzulite de menta, presaram scortisoara pe fiecare strat si adaugam miere. De mentionat ca indiferent de cantitatea de fructe pe care o pregatim, cantitatea de miere este de 1 - 2 linguri la 250 grame de fructe. Se da la rece la frigider si se serveste dupa cel putin o ora. Este foarte buna a doua zi. Este foarte gustoasa si nu necesita sa fie servita cu frisca sau alte briz-brizuri. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie de fructe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|