Farfalle la tigaie
Postat de mihaelar63
Fierbeti pastele in apa si sare ,,a la dente ''. Caliti usor salamul , sunca feliate , ardeii taiati cuburi si prazul maruntit in ulei . Turnati farfallele peste mezelul si...
Citeste continuareaPe vremuri erau ”clasice” rețetele de ”macaroane cu brânză”, sau de ”macaroane cu nucă”, nu pentru că gospodinele ar fi fost lipsite de imaginație, ci pentru că atunci erau foarte puține feluri de paste făinoase în comerț. Așa puține cum erau pastele făinoase, totuși eu am cam evitat macaroanele și am folosit și pe vremea aceea altceva, în locul lor. În general prefer pastele mai mici, care fierb mai bine și sunt mai digerabile. Cum aveam în frigider niște telemea de mai mult de o săptămână, planificasem să fac niște paste cu unt și brânzeturi, așa că mare a fost bucuria mea când am găsit aceste mini farfalle (”farfalline”) pe care le-am gătit imediat. Au fost atât de bune încât soțul, care nu mănâncă același fel de două ori consecutiv, de aceasă dată a făcut-o. Și eu m-am bucurat că i-au plăcut farfallinele mele gustoase...
Ingrediente
Mod de preparareFarfallinele se fierb timp de 8 minute în multă apă clocotită (cu sare). Între timp se dă telemeaua pe răzătoarea fină și de asemenea, cașcavalul. Se taie untul în feliuțe, ca să se topească mai ușor. Când farfallinele au fiert, se strecoară bine de apa clocotită și se răstoarnă în bolul de servire. Se adaugă untul feliat și se amestecă ușor, ca să cuprindă toate pastele. Se adaugă apoi telemeaua răzuită și se încorporează ușor și repede, pentru ca farfallinele să nu se răcească. Se pune cașcavalul răzuit deasupra și preparatul se servește cald, imediat. Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalline cu unt si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|
Postat de mihaelar63
Fierbeti pastele in apa si sare ,,a la dente ''. Caliti usor salamul , sunca feliate , ardeii taiati cuburi si prazul maruntit in ulei . Turnati farfallele peste mezelul si...
Citeste continuareaPostat de licurici_lra
Pastele se fierb in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Le-am lasat cu 2 min mai putin. Ouale se amesteca cu piperul si condimentele pentru paste. Branza de oaie se rade si...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|