Fasole batuta cu ciolan afumat

Postat de mosuletulene in Mancaruri de legume
5 Feb 2013 | 13990 vizualizari
Fasole batuta cu ciolan afumat

...daca te vrei parfumat, de ciolan mai afumat, sigur asta de ajuta, langa fasole batuta :P

Ingrediente

  • 1 kg de fasole alba cu boaba mare
  • 1 ciolan afumat
  • 2 radacini de pastarnac
  • 3 radacini de morcov
  • 2 radacini de patrunjel
  • 6 cepe mari
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • sare

Mod de preparare

am pus fasolea la inmuiat si am lasat-o asa 4 ore

ca sa evitam parfumarile concentrate si caderi de nasuri am fiert fasolea inmuiata, dintr-o apa, separat am oparit putin ciolanul sa ii scot din afumatura

am tocat marunt zarzavatul plus o ceapa si le-am pus la fiert la foc mic cu fasolea si ciolanul

cand a fiert si s-a inmuiat am scos ciolanul, am scos zeama cu ceva boabe de fasole si zarzavat pentru o ciorbica de fasole scurta si restul am batut cu totul fasolea si zarzavaturile pana am obtinut o pasta omogena pe care am potrivit-o cu sare

separat am tocat cele 5 cepe mari tocate solzi si am calit-o in ulei, iar mai spre sfarsit am adaugat 2 linguri de boia de ardei dulce

din ceapa calita jumatate am incorporat-o in fasolea batuta si jumatate am ornat fasolea.

...si a iesit ca in poza ;)

spor si pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Duo de fasole boabe cu frigarui de muraturi si carnati taranesti

Postat de ladydi

Duo de fasole boabe cu frigarui de muraturi si carnati taranesti

Spalam fasolea si o punem la inmuiat cateva ore, in vase separate. Dupa ce se umfla, schimbam apa si punem la fiert, tot separat cu cate 2 frunze de dafin si putina sare. Intre timp feliem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2013, 06:06
Pfoaaaa!Si cu sosul ala pe deasupra, excelenta!
la 05.02.2013, 08:28
Buna buna
la 05.02.2013, 08:40
bun
la 05.02.2013, 08:58
intai ai adus desertul si apoi fasolea,nu-i bai ca le mancam si asa
la 05.02.2013, 09:32

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking