Fasole cu carnati de oaie

Postat de kukibella in Oaie
20 Oct 2013 | 3659 vizualizari
Fasole cu carnati de oaie

mi-a fost tare dor de fasole,iar pregatita aşa ımi place la nebunie :)

Ingrediente

  • 300 gr. Fasole uscata(bob mic)
  • 250 gr. Carnati oaie( uscati)
  • ½ ardei roşu(kapia)
  • 1 telina (mica) cu tot cu frunze
  • Un morcov mic
  • 1 ceapa galbena
  • 3 catei de usturoi
  • Sare,piper proaspat macinat,cimbru,marar uscat
  • 1 ling.bulion
  • 1 ling.ulei de masline

Mod de preparare

Fasolea se pune la ınmuiat ın apa rece cu sare ptr.cateva ore;

Morcovul şi telina  se curata şi se dau pe razatoare;

Ardeiul,ceapa,usturoiul,telina(frunze) se curata,se spala şi se toaca marunt;

Fasolea dupa ce am oparit-o ın 2 ape se pune la fiert cu jumatate din legume,se adauga sare,cimbru şi piper proaspat  macinat.

Carnatul de oaie se taie(dupa preferinta)şi se caleşte ın ulei de masline se adauga pe rand ceapa,usturoiul,morcovul,telina,ardeiul .Se calesc aprox.10 min.Se adauga bulionul şi se mai lasa pe foc 2-3 min.

Se adauga fasolea fiarta separat.se mai lasa pe foc aprox.15 min.

Spre sfarşitul fierberii se adauga frunzele de telina şi mararul uscat.

 

Se opreşte focul şi se acopera cu capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu carnati de oaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba cu arome si culori tomnatice

Postat de Constelatialeu

Ciorba cu arome si culori tomnatice

Mai intai punem la fiert fasolea, e bine sa o puneti de seara la inmuiat, fierbe mai repede. Dupa ce da 2-3 clocote, schimbam apa si punem din nou la fiert, procedam asa de inca 2 ori. Separat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2013, 17:18
buna buna
la 20.10.2013, 17:21
Wow, ce bunatate ne-ai adus!
la 20.10.2013, 17:22
Eu pot lua doar carnatii)
la 20.10.2013, 17:24
Valeuu,ma duc la culcare ca nu se mai poate,dau peste chestii care-mi plac...
la 20.10.2013, 18:02
Auu, da ce bunatate!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking