Ingrediente
- 1 kg de fasole cu bobul mare
- 1 kg costiţă afumată
- 1 ceapă uscată mare
- 1 morcov
- 1 conservă de roşii cubuleţe
- 3 linguri cu pastă de tomate
- foi de dafin
- piper
- sare
- ulei
- cimbru şi mărar uscat
Mod de preparare
Fasolea se spală în câteva ape, apoi se pune la înmuiat pentru câteva ore. Se spală din nou şi se pune la fiert.
Când e pe jumătate fiartă se adaugă bucăţile de costiţă şi se fierb împreună.
Ceapa se toacă mărunt, morcovul se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun împreună la călit în ulei.Se adaugă şi un pic de apă şi se lasă să se înăbuşe până se înmoaie, apoi se adaugă peste fasole.
Se pune şi conserva de roşii,pasta de tomate se adaugă dafinul, cimbrul, mărarul sare şi piper după gust şi se mai lasă să fiarbă împreună la foc mic până ce sosul se mai îngroaşă.
Se serveşte mâncarea caldă cu murături sau altă salată la alegere.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu costiţă afumată" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|