Reteta delicioasa de iahnie de fasole cu costita afumata

Postat de madi_marin in Mancaruri cu carne
2 Iun 2012 | 73603 vizualizari
Reteta delicioasa de iahnie de fasole cu costita afumata

De mult nu am mai facut o mâncare de fasole boabe.E delicioasă mai ales daca se strecoară pe acolo şi o bucată frumoasă de costiţă afumată.Vă invit la masă, la o portie delicioasa de fasole pregatita dupa o reteta delicioasa de iahnie de fasole cu costita afumata!

Ingrediente

Ingrediente Reteta delicioasa de iahnie de fasole cu costita afumata

  • 1 kg de fasole cu bobul mare
  • 1 kg costiţă afumată
  • 1 ceapă uscată mare
  • 1 morcov
  • 1 conservă de roşii cubuleţe
  • 3 linguri cu pastă de tomate
  • foi de dafin
  • piper
  • sare
  • ulei
  • cimbru şi mărar uscat

Mod de preparare

Preparare Reteta delicioasa de iahnie de fasole cu costita afumata

Fasolea se spală în câteva ape, apoi se pune la înmuiat pentru câteva ore. Se spală din nou şi se pune la fiert.

Când e pe jumătate fiartă se adaugă bucăţile de costiţă şi se fierb împreună.

Ceapa se toacă mărunt, morcovul se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun împreună la călit în ulei.Se adaugă şi un pic de apă şi se lasă să se înăbuşe până se înmoaie, apoi se adaugă peste fasole.

Se pune şi conserva de roşii,pasta de tomate se adaugă dafinul, cimbrul, mărarul sare şi piper după gust şi se mai lasă să fiarbă împreună la foc mic până ce sosul se mai îngroaşă.

Se serveşte mâncarea caldă cu murături asortate sau altă salată de muraturi, la alegere, dar nu-i deloc de refuzat c-o portie de mamaliguta alaturi.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de iahnie de fasole cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

Postat de Caty

Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

Iata cum se prepara Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat Am spalat carnea, am uscat-o usor cu prosoape de hartie, am taiat-o bucati. Am pus mai intai in...

Citeste continuarea

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Postat de eumimi

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Pregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2012, 22:37
la 02.06.2012, 22:38
super buna mancarica
la 02.06.2012, 22:41
am venit sa-mi iau portia ca bine mai arata.
la 02.06.2012, 22:42
poti sa strecori si mai multe,nu ma deranjeaza )))))))
la 02.06.2012, 22:58
tare bine arata,dar la ora asta ofer portia mea spre adoptie

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking