Ingrediente
- fasole(3 cani fiarta)
- 3 cartofi potriviti
- 3 ceape
- 2-3 catei usturoi
- 2 linguri pasta bulion
- boia
- sare,piper
Mod de preparare
Fasolea se pune la inmuiat de cu seara in apa rece.
Se fierbe a doua zi cu sare si un cub de concentrat(daca doriti)impreuna cu cartofii curatati si taiati cubulete,se scurge de apa(se pastreaza o cana),se pun 2 catei de usturoi,o ceapa taiata marunt si se mixeaza bine cu blenderul,adaugand la sfarsit apa in care a fiert fasolea,ca sa obtinem consistenta dorita.Se pune sare si piper dupa gust.
Intr-o tigaie sa pune mai mult ulei decat ar fi normal sa calim cele 2 cepe taiate solzisori fini.Se caleste bine pana se inmoaie,se adauga 1 lingurita boia dulce(sau iute daca mancati picant)se ia de pe foc si se scurge uleiul in fasole,amestecand bine.Diluam pasta intr-un pahar cu apa rece,o adaugam peste ceapa,punem la foc,adaugam o foaie de dafin,cimbru si lasam sa fiarba pana scade suficient.Sare si piper dupa gust.
Pe o farfurie punem fasolea frecata,ceapa peste si servim cu muraturi si paine proaspata.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (53)
|