Fasole kosher la cuptor -post

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
11 Mar 2010 | 7879 vizualizari
Fasole  kosher la cuptor -post

aceasta reteta o stiu de la prietena mea Delia .Ai mei tot spun ,, fa-ne o fasole de la Delia ''. reteta este evreiasca , ce ma distreaza este faptul ca fasolea trebuie spalata din 11 ape , altfel nu este kosher [ termenul folosit in Ardeal =cuser], adica fasolea nu este curata , nu este in regula . eu am facut o jumatate de portie .

Ingrediente

  • 500 gr fasole  boabe
  • 1 telina
  • 3 ardei grasi rosii [ gogosari ]
  • 3 cepe
  • 3 rosii 
  • 3 morcovi mici
  • 3 foi dafin 
  • 300 ml suc rosii
  • 1 lingura piper boabe
  • cimbru
  • marar
  • sare
  • 150 ml ulei

Mod de preparare

  1. fasolea se alege de impuritati si se spala din 11 ape .
  2. legumele se curata si se spala apoi se taie cuburi si se pun intr-o oala impreuna cu fasolea si restul condimentelor .
  3. se pune apa cam de 3 ori cantitatea amestecului din oala . se acopera cu folie de aluminiu.
  4. se da oala la cuptor cam 2 ore .
  5. se serveste cu muraturi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole kosher la cuptor -post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu nuci si seminte

Postat de simona72

Sarmale cu nuci si seminte

Varza murata o pregatim pt sarmale, alegem fiecare frunza si taiem cotoarele. Pt umplutura: ceapa curatata si taiata marunt o calim in ulei, adaugam orezul spalat si scurs de apa peste ceapa...

Citeste continuarea

Chiftele de soia

Postat de Ina

Chiftele de soia

Punem la fiert 1,5 litri  apa , impreuna cu doua linguri de delikat, o lingurita rasa cu piper negru si 2 frunze de dafin. Adaugam granulele si lasam sa fiarba 10 minute. Intre timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2010, 01:53
GROZAVA
la 11.03.2010, 09:56
da grozava da ...bravo frumoasa reteta
la 11.03.2010, 09:59
Si ce te faci daca pierzi firul la numaratoare? ))
la 11.03.2010, 10:04
atunci nu mai e kosher hahaha.

vad ca ati dat-o puternic pe fasole ultimele zile aici pe site, imi faceti pofta.
la 11.03.2010, 10:09

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking