Fasole kosher la cuptor -post

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
11 Mar 2010 | 7898 vizualizari
Fasole  kosher la cuptor -post

aceasta reteta o stiu de la prietena mea Delia .Ai mei tot spun ,, fa-ne o fasole de la Delia ''. reteta este evreiasca , ce ma distreaza este faptul ca fasolea trebuie spalata din 11 ape , altfel nu este kosher [ termenul folosit in Ardeal =cuser], adica fasolea nu este curata , nu este in regula . eu am facut o jumatate de portie .

Ingrediente

  • 500 gr fasole  boabe
  • 1 telina
  • 3 ardei grasi rosii [ gogosari ]
  • 3 cepe
  • 3 rosii 
  • 3 morcovi mici
  • 3 foi dafin 
  • 300 ml suc rosii
  • 1 lingura piper boabe
  • cimbru
  • marar
  • sare
  • 150 ml ulei

Mod de preparare

  1. fasolea se alege de impuritati si se spala din 11 ape .
  2. legumele se curata si se spala apoi se taie cuburi si se pun intr-o oala impreuna cu fasolea si restul condimentelor .
  3. se pune apa cam de 3 ori cantitatea amestecului din oala . se acopera cu folie de aluminiu.
  4. se da oala la cuptor cam 2 ore .
  5. se serveste cu muraturi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole kosher la cuptor -post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciuperci umplute (la cuptor)

Postat de Lia1

Ciuperci umplute (la cuptor)

1. Preincalzesti cuptorul la 220grd. 2. Pregatesti tava de aragaz cea incapatoare acoperind-o cu hartie de copt, fara sa ungi nimic. 3. Speli ciupercile, le scoti coditele pe un tocator si...

Citeste continuarea

Supa crema de linte

Postat de mirela0911

Supa crema de linte

Se curata legumele si se spala. Se taie morcovul in bucati mai mici, la fel si pastarnacul iar ceapa se lasa intreaga, doar crestata. Se pun la fiert in 2 litri de apa. Cand sunt pe jumatate...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2010, 01:53
GROZAVA
la 11.03.2010, 09:56
da grozava da ...bravo frumoasa reteta
la 11.03.2010, 09:59
Si ce te faci daca pierzi firul la numaratoare? ))
la 11.03.2010, 10:04
atunci nu mai e kosher hahaha.

vad ca ati dat-o puternic pe fasole ultimele zile aici pe site, imi faceti pofta.
la 11.03.2010, 10:09

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking