Fasole scazuta, cu ciolan afumat

Postat de Ina in Mancaruri cu carne
25 Sep 2010 | 83264 vizualizari
Fasole scazuta, cu ciolan afumat

S-a mancat toata la o masa, atat a fost de buna ;) :D

Ingrediente

  • un ciolan afumat

Pentru fiert:

  • 500 g fasole uscata
  • un morcov mare
  • o ceapa
  • un ardei gras
  • sare
  • o foaie de dafin

Separat:

  • 3 cepe
  • un morcov mare
  • 2-3 linguri cu bulion
  • putin cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare/ delikat
  • piper
  • marar

Mod de preparare

      Fasolea o spalam bine si o lasam in apa rece o ora, sa se umfle. Daca n u avem timp, o fierbem direct si aruncam apa de doua ori, pentru inlaturarea toxinelor.

      In oala sub presiune punem la fiert, 40 minute, fasolea alaturi de un morcov ras, o ceapa tocata, sare / delikat si o foaie de dafin. 

      Cand oprim focul asteptam sa scada presiunea in vas, deschidem capacul si luam cu o spumiera  cea mai mare parte din boabele de fasole fiarta, pe care le vom folosi la mancarica noastra.  Din restul de boabe si zeama putem face o supa de fasole ( mai ales daca mai fierbem in supa si cateva bucatele de ciolan afumat. 

      Separat, punem intr-o oala putin ulei, in care calim 3 cepe si-un morcov, tocate  sau date pe razatoare. Cand ceapa devine aurie adaugam bucati de ciolan afumat, pe care le rumenim putin, mestecand din cand in cand. Adaugam 3-4 polonice de supa in care a fiert fasolea, 2-3 linguri cu bulion, apoi boabele scurse, foi de dafin, piper, putin cimbru, sare/ delikat  si lasam sa mai fiarba pana scade zeama. Aceasta operatiune o putem executa in cuptor.  Oprim focul si presaram marar tocat marunt.

     Servim calda, cu ceva acru.

     Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta, cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (90)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Postat de Pungasa_Rogue

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa peste noapte la inmuiat. A doua zi, fasolea se...

Citeste continuarea

Fasole scazuta cu ciolan afumat la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Fasole scazuta cu ciolan afumat la cuptor

Fasolea se pune la fiert in 3 ape. Ciolanul il punem la fiert separat pentru circa 1 ora. In vasul roman punem fasolea, ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele si frunzele de ceapa verde...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 25.09.2010, 22:43
amatori?
la 25.09.2010, 22:47
euuuuuuuuuuuu...am auzit k ne-ai chemat si am venit...arata minunatttttt
la 25.09.2010, 22:48
Da' ai citit introducerea, nu?
la 25.09.2010, 22:50
da am citit k nu mai e...dar ma abonez prima pt cand ai s amai faci
la 25.09.2010, 22:51
dak nu m-ai chemat pe 22 sept ce sa fac

Vezi toate comentariile (90)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking