Fasole scazuta cu jamon iberico

Postat de pusikmea in Mancaruri cu carne
3 Oct 2010 | 10440 vizualizari
Fasole scazuta cu jamon iberico

am primit de la socrul meu care este in spania un jamon si cum nu prea putem sa-l mancam asa, am incercat sa-l gatesc, cu toate ca am primit instructiuni clare ca jamonul nu se gateste, eu m-am incapatant si am incercat si bine am facut ca a iesit o bunatate de fasole :D

Ingrediente

  • 500g fasole
  • 2 cepe
  • 1 morcov 
  • ardei rosu si verde
  • 2 foi dafin
  • bucati de jamon
  • suc de rosii
  • patrunjel
  • marar
  •  piper
  • 2 linguri de faina

Mod de preparare

Se poate pune fasolea in apa, sa se inmoaie, cu o zi inainte ca sa fiarba mai repede.
Se pune fasolea la fiert. Se lasa sa clocoteasca 10 minute dupa care se schimba apa. Se repeta de 2–3 ori aceasta operatie, dupa care punem legumele taiate dupa preferinta si lasam sa fiarba impreuna.

Intre timp taiem bucatele de jamon nici prea subtiri, pt ca se usuca, nici prea groase, pe care le punem la prajit in putin ulei, le lasam putin, nu trebuie sa se prajeasca prea mult, doar sa se rumeneasca putin, dupa care le scoatem.

In uleiul in care am prajit jamonul punem ceapa taiata marunt la calit, apoi adaugam sucul de rosii si  faina si facem un rantas, pe care il punem peste fasole si lasam sa dea cateva clocote.

Spre sfarsit punem si bucatile de jamon.

Nu puneti nici un strop de sare in fasole, deoarece jamonul contine f multa sare, iar in timp ce-l prajesti el isi lasa toata sarea.

Punem verdeata tocata marunt.

Servim cu cepa rosie!

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole scazuta cu jamon iberico" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cotlet de miel cu ciuperci pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de madi_marin

Cotlet de miel cu ciuperci  pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Se spală carnea şi se şterge. Se pune în caserola de marinare FoodSaver , se condimentează cu sare, piper, seminţe de mărar şi sos de soia cu ciuperci, după care se adaugă...

Citeste continuarea

Perisoare in sos de usturoi verde

Postat de merisor67

Perisoare in sos de usturoi verde

Pentru perisoare, amestecam carnea cu ceapa trecuta prin masina de tocat, patrunjelul tocat marunt, condimentele, orezul si ouale, omogenizam bine compozitia si incepem sa formam perisoarele de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2010, 15:00
De multa vreme n-am mai mancat fasole.
la 03.10.2010, 15:01
mamaaa.....ce bine arata jamonul ala.... si cu fasole...cred ca e nebunie....
la 03.10.2010, 15:16
madi draga frumoasa mai esti!

jamonul asta in poze seamana cu sunca in saramura care se face in romania in zona banatului.
la 03.10.2010, 15:43
Ce bine arata,ma faci sa pun si eu fasole la fiert.
la 03.10.2010, 15:54
jamonu ascesta e specific spaniol aici gasesti toate timpurile de jamon,si la toate preturile ,ai mei sant inebuniti dupa el,eu sincer nu

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking