Ingrediente
- friptură de miel cca. 200 g,
- friptură de porc (cotlet fără os) cca. 200 g,
- friptură de pui (pulpe de pui dezosate) cca. 200 g,
- ceapă verde 2-3 fire,
- usturoi verde 2-3 fire,
- ulei de floarea soarelui,
- fasole verde congelată cca. 400 g,
- mărar verde 1/2 legătură,
- coriandru verde 4-5 fire,
- pătrunjel verde 3-4 fire,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- boia de ardei dulce,
- bulion Panacris cca 250 ml.
Mod de preparare
Se curăță ceapa verde, usturoiul verde și se pun la călit în puțin ulei și apă. Între timp fripturile se mărunțesc, apoi se adaugă la amestecul de ceapă devenit translucid. Se asezonează de sare și piper, se lasă cca.
10 minute să se înăbușească, acoperit, la foc mediu, pentru a se ”împrieteni” gusturile. Se adaugă fasolea congelată, se completează cu cca 1 cană de apă, apoi se lasă la fiert cca. 15 de minute la foc mediu, acoperit. După ce s-a fiert fasolea, se adaugă, boia de ardei dulce, bulionul și verdeața tocată mărunt, și se mai lasă sa de vreo 2 clocote. Se servește fierbinte cu pâine de casă sau mămăliguță. Poze de prezentare finală, cu altă ocazie, că s-a evaporat mâncărica.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu trei feluri de carne" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|