Fasole verde în sos de usturoi şi roşii

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de post
18 Dec 2012 | 5775 vizualizari
Fasole verde în sos de usturoi şi roşii

Aceasta este o reţetă propusă de Jamie Oliver în revista Aller hande/ Albert Heijn Olanda. Este o rețetă simplă, dar neașteptat de gustoasă.

Ingrediente

  • 200 grame de fasole verde
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 3 roșii cherry tăiate în sferturi
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 2 căței de usturoi tăiat felii
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • 1 lipie pentru servit

Mod de preparare

Într-o tigaie se încălzește uleiul și se sotează usturoiul 3 minute. Se adaugă roșiile, pasta de roșii și 100 de ml de apă și se fierb la foc mic 10 minute, până se îngroașă.

Fasolea se fierbe 4 minute în apă cu sare, apoi se spală sub jet de apă rece pentru a opri procesul de gătire. În acest mod, fasolea se păstrează fragedă.

După cele 10 minute necesare preparării sosului, se adaugă fasolea în tigaie, se acoperă cu sos și se gătește 4-5 minute. 

Se așează fasolea în farfurii, se adaugă frunzele de busuioc și se stropește cu puțin ulei de măsline. 

Se servește cu lipie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde în sos de usturoi şi roşii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Carne de porc cu sos de rosiii, paste si fasole verde

Postat de mihaelar63

Carne de porc cu sos de rosiii, paste si fasole verde

Carnea de porc se taie bucati potrivite si se trage in uleiul incins pana prinde putina crusta. Tocati ceapa galbena si usturoiul si le puneti la prajit. Sarati. Cand ceapa...

Citeste continuarea

Carne de porc cu legume verzi

Postat de Meea

Carne de porc cu legume verzi

Carnea de porc: fierbem cotletul de porc în apă cu sare. După ce a fiert, îl desfacem fășii cu furculița. Punem ceapa la călit. Oricât de mult te-ai grăbi, ceapa trebuie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2012, 12:22
Într-adevăr, combinaţia de usturoi, roşie şi fasole este de efect. De fapt, noi românii mâncăm şi fasolea galbenă (teci înăbuşite) cu usturoi. Iar lipia e de efect.
la 18.12.2012, 12:24
Bun! Imi place combinatia cu usturoiul!
la 18.12.2012, 12:25
imi place fasolea verde cu usturoi,ca altfel nu prea mananc usturoiate)))
la 18.12.2012, 12:31
Cel mai mult la această reţetă mi-a plăcut efectul busuiocului. Îi dă un farmec aparte.
la 18.12.2012, 12:36
mmmm...ff buna..si mie imi palce fasolea de orice culoare

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking