Fasole verde pentru iarnă

Postat de panacris in Conserve
11 Aug 2013 | 6606 vizualizari
Fasole verde pentru iarnă

Știu că nu-i mare ”rețetă”, dar poate fi de folos gospodinelor începătoare!

Ingrediente

  • fasole verde 3 kg,
  • fasole galbenă 3 kg,
  • apă rece,
  • sare grunjosă 1 lingură,
  • zeamă de lâmăie.

Mod de preparare

Fasolea păstăi se curăță de capete și se rupe în bucățele potrivte, apoi se spală îm multă apă rece. Între timp se pune apă la fiert într-un vas mare, (eventual unul cu strecurătoare în el, cel pentru fiert spaghete) iar când clocotește apa, se adaugă sarea și zeama de lămâie, apoi fasolea ( cca. 3 mâini!) și se lasă cca. 10 minute la clocotit, nu mai mult, altfel se înmoaie prea tare. Se scoate repede, într-un vas cu apă rece, eventual gheață, ca să se răcească rapid, să nu-și piardă culoarea. Se repetă procesul până ce se termină toată fasolea. Apoi se pun în pungi, se videază cu aparatul de vidat și se dau la congelator. Iarna vom avea bunătatea de fasolică numai bună pentru salata sau mâncăruri.

Spor la treabă! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde pentru iarnă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean

Se taie carnea in felii groase si se inabusa intr-o oala cu ulei, acoperind-o cu un capac. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu leustean, de post

Postat de autodiag

Ciorba de fasole cu leustean, de post

Fasolea se pregateste de seara: se alege (se indeparteaza boabele stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se da deoparte, se acopera cu un capac si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2013, 10:28
Super! Esti o gospodina desavarsita!
la 11.08.2013, 10:28
aparat de-asta mi-ar trebui si mie... Ce buna-i fasolea congelata la iarna!
la 11.08.2013, 10:32
Foarte buna la iarna!
la 11.08.2013, 10:34
stim la cine apelam la iarna pentru papa bun
la 11.08.2013, 10:37

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking