Ingrediente
- ficat de vițel cca. 800 g,
- ceapă galbenă 4 bucăți,
- mere ionatan 4 bucăți,
- unt 50 g.,
- ulei de floarea soarelui,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- vin alb demisec
Mod de preparare
Ficatul se curăță, se spală și se taie felii potrivite. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă bucațile de ficat și se lasă la prajit, acoperit la foc mic cca. 10 minute, întorcînd-se pe fiecare parte. Într timp ceapa și merele se curăță, apoi se taie felii. Se pune ceapa la călit în ulei în altă tigaie, la foc mic, acoperit, cca. 10 minute. Se asezonează de sare și piper, se adaugă bucățile de mere, lăsându-se la foc mic, cca. 5 minute, ca să se ”împreuneze” gusturile. Când feliile de ficat sunt aproape gata, se adaugă amestecul de ceapă și mere, vinul alb demisec, cca. 100 ml și se mai lasă la gătit, acoperit, cca. 5 minute. Se servește fierbinte alături de găluște de cartofi sau cartofi natur. Pofta bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vițel cu ceapă și mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|