Ficat de vita marinat si prajit

Postat de Ela68 in Ficat
22 Noi 2012 | 17795 vizualizari
Ficat de vita marinat si prajit

Pentru cine nu agreeaza ficatul de vita prajit, marinarea lui este cea mai buna solutie, ii schimba radical gustul.

Ingrediente

  • pentru bait :
  • 100 ml ulei de masline,
  • 3-4 linguri de soya,
  • 2 lingurite mustar,
  • 1 linguritra rozmarin,
  • condimentul "7 piperuri" il gasiti la magazinele arabesti
  • piper verde,
  • usturoi,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 1 lingura miere
  • 500 gr ficat de vita
  • pentru calit :
  • 2 cepe rosii,
  • 2 morcovi medii,
  • 1 ardei gras rosu.

Mod de preparare

Pentru bait, se amesteca toate ingredientele, apoi se pun 500 gr ficat de vita taiat fasiii  in sosul rezultat. Se lasa cateva ore la frigider, intr-un castron acoperit.

Se toarna in tigaie 2-3 linguri ulei de masline iute ( eu prepar in casa uleiul de masline cu chilli si ienibahar iar pe masura ce trece timpul devine tot mai iute ), apoi cepele , ardeiul gras si morcovii taiati sub forma de bastonase subtiri.

Se adauga putina sare si se lasa 3-4 minute la calit.

Apoi adaugam ficatul , amestecand pana ce s-a evaporat apa si s-a prajit.

Se poate servi cu pilaf sarbesc.

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vita marinat si prajit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Postat de gurita_ta2005

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Taiem ceapa verde, punem untul, lasam cateva minute sa se caleasca, dupa care adaugam ficatul curatat de pielite. Se adauga apa cat sa acopere ,se pune si un capac si se lasa la foc potrivit....

Citeste continuarea

Tocanita cu ficat de pui si usturoi verde

Postat de Constelatialeu

Tocanita cu ficat de pui si usturoi verde

Turnam peste ficatul de pui cana cu lapte. Curatam usturoiul verde si-l taiem marunt. Ardeiul se taie cubulete mici. Tigaia wok se pune pe foc la incins se adauga uleiul si apoi usturoiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2012, 22:24
Imi place
la 22.11.2012, 22:31
buuun
la 22.11.2012, 22:38
la 22.11.2012, 22:39
la 22.11.2012, 22:41

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking