Ficat de vita marinat si prajit

Postat de Ela68 in Ficat
22 Noi 2012 | 17838 vizualizari
Ficat de vita marinat si prajit

Pentru cine nu agreeaza ficatul de vita prajit, marinarea lui este cea mai buna solutie, ii schimba radical gustul.

Ingrediente

  • pentru bait :
  • 100 ml ulei de masline,
  • 3-4 linguri de soya,
  • 2 lingurite mustar,
  • 1 linguritra rozmarin,
  • condimentul "7 piperuri" il gasiti la magazinele arabesti
  • piper verde,
  • usturoi,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 1 lingura miere
  • 500 gr ficat de vita
  • pentru calit :
  • 2 cepe rosii,
  • 2 morcovi medii,
  • 1 ardei gras rosu.

Mod de preparare

Pentru bait, se amesteca toate ingredientele, apoi se pun 500 gr ficat de vita taiat fasiii  in sosul rezultat. Se lasa cateva ore la frigider, intr-un castron acoperit.

Se toarna in tigaie 2-3 linguri ulei de masline iute ( eu prepar in casa uleiul de masline cu chilli si ienibahar iar pe masura ce trece timpul devine tot mai iute ), apoi cepele , ardeiul gras si morcovii taiati sub forma de bastonase subtiri.

Se adauga putina sare si se lasa 3-4 minute la calit.

Apoi adaugam ficatul , amestecand pana ce s-a evaporat apa si s-a prajit.

Se poate servi cu pilaf sarbesc.

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vita marinat si prajit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ficatei de pui in sos de ceapa

Postat de Valclaudia

Ficatei de pui in sos de ceapa

Spalam ficatul si il curatam de pielitele nedorite. Legumele se curata, se spala si se trec prin robot (ceapa, ardeiul, usturoiul si rosiile). Calim legumele maruntite in 3 linguri de ulei...

Citeste continuarea

Ficat fragezit in lapte, la tigaie

Postat de MotanLaOale

Ficat fragezit in lapte, la tigaie

Ficatul de porc se spala bine si se usuca cu hartie absorbanta. Se curata de vene si pielite si se taie felii potrivite.   Se pune ficatul intr-un castron si se toarna laptele.  ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2012, 22:24
Imi place
la 22.11.2012, 22:31
buuun
la 22.11.2012, 22:38
la 22.11.2012, 22:39
la 22.11.2012, 22:41

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking