Maghiritza (ciorba greceasca pentru Paste)

Postat de doralinda72 in Ciorbe
11 Mai 2013 | 5066 vizualizari
Maghiritza (ciorba greceasca pentru Paste)

E o ciorba traditionala de paste care se serveste in noaptea de Inviere cand lumea se intoarce acasa. De fapt e o cioba din organe de miel, dar cum mie nu-mi place mielul, am inlocuit cu ficat de vita. Se poate gati si in restul anului, nu e nevoie sa asteptati Pastele, e o ciorba gustoasa tare!

Ingrediente

  • 250 gr ficat de vita
  • 2 cesti mici de cafea (esspreso) orez rotund
  • 1 buchet de marar proaspat
  • 2-3 cepe verzi
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Taiati intai ficatul in bucatele foarte mici apoi le dati intr-un clocot. Intr-o cratita topiti untul la care puneti ceapa tocata marunt si cand s-a calit putin, adaugati si bucatelele de ficat, lasand sa se caleasca putin.

Puneti apa, masurand cu farfuriile in care veti servi supa finala, asa veti sti exact cata apa sa puneti, si lasati la fiert cca 15-20 min la foc mediu in care ati adaugat si orezul. la urma asezonati dupa gust si puneti mararul tocat marunt si zeama de lamaie.

Se serveste fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maghiritza (ciorba greceasca pentru Paste)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ciorba de perisoare

Postat de mihaelar63

Ciorba de perisoare

Curatati si spalati legumele. Tocati cubulete marunte ceapa, gogosarul, morcovul si telina. Sotati usor pentru inceput ceapa si gogosarul. Adaugati morcovul si telina....

Citeste continuarea

Ciorba cu carne de porc si afumatura

Postat de medioto59

Ciorba cu carne de porc si afumatura

Se taie pulpa de porc sub forma de cuburi si se transeaza coastele afumate. Punem carnea intr.o oala ,o acoperim cu apa ,punem putin sare si dam la foc. Lasam sa dea in cateva clocote si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2013, 23:26
Foarte buna trebuie sa fie...
la 11.05.2013, 23:37
la 11.05.2013, 23:37
cred ca e buna
la 11.05.2013, 23:38
hmmm ce bun
la 11.05.2013, 23:49

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking