Ficatei cu garnitura de orez si brocoli

Postat de anaiordan in Mancaruri cu carne
23 Oct 2009 | 7911 vizualizari
Ficatei cu garnitura de orez si brocoli

Ingrediente

  • 2 canute orez cu bob lung
  • brocoli
  • ficatei de pasare 800g (atat a avut tavita preambalata si a fost si cu ceva inimi)1 ou
  • 1 morcov
  • sare, piper, paprica,
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se pun ficateii la prajit cu ulei de masline si doua canutze de apa, intai trebuie sa fiarba un pic pentru a se pastra moi si apoi se voir rumeni cand apa se va evapora. Tot acum se adauga si condimentele.

Intre timp se pune la fiert si orezul. Daca la ficatei vi se pare ca inc anu sunt fierti bine li se mai poate adauga apa pe parcurs. Se pune deasemenea si apa la fiert pentru broccoli. Pe acesta l-am pus in apa clocotita si l-am lasat cateva minute, dupa aceea l-am scos pe o farfurie i-am pus sare si l-am stropit cu putin ulei de masline.

Dupa ce s-a fiert orezul, aproximativ 20 minte, se razuie morcovul si se pune la calin cu ulei de masline, sare, piper alb si putina apa. Se lasa cateva minute cat sa se inmoaie si apoi se amesteca cu orezul. Pentru ca orezul sa se lege se adauga un ou. Se mai lasa doua trei minute pe foc cat sa se omogenizeze.

Si apoi se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei cu garnitura de orez si brocoli" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Postat de licurici_lra

Iahnie de fasole cu ciolan afumat

Fasolea se lasa o noapte la inmuiat. A doua zi se fierbe. Eu am fiert-o in oala sub presiune, 45 min. Ciolanul l-am fiert separat, 30 min si am aruncat apa. Am desfacut carnea dupa os si am...

Citeste continuarea

Parjoale moldovenesti

Postat de Ksenya

Parjoale moldovenesti

Inabusim ceapa in unt si ulei, iar cand devine sticloasa, dam deoparte pana se raceste complet. Amestecam carnea cu usturoiul, cartofii, painea inmuiata in lapte si stoarsa de surplusul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2009, 21:57
Ce buuuun!
la 23.10.2009, 22:30
mie brocoliul nu prea-mi place dar asa arata apetisant
la 24.10.2009, 16:34
chiar a fost foarte bun si usor de facut...brocoli in afara de faptul ca e verde are cam acelasi gust precum conopida...o sa il mai incerc..
la 25.10.2009, 10:22
ce bine arata
la 25.10.2009, 18:22

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking