Ingrediente
- 500 g ficat de curcan
- 1 ceapa mare
- 70 g unt
- 100 ml vin rosu
- 100 ml supa de pui
- 5 catei usturoi
- patrunjel verde
- sare
- piper negru Kotany
Mod de preparare
Curatam ceapa , o tocam marunt si o sotam in untul topit.Cand este aproape gata adaugam cateii de usturoi tocati marunt, apoi ficateii curatati si spalati.Adaugam supa de carne peste ei si ii lasam la foc mic sa se patrunda bine si sa scada supa.
Dupa ce supa a scazut la jumatate adaugam vinul rosu si lasam sa fiarba pina iese taria vinului, pina se evapora.
Cand este gata adaugam patrunjelul verde tocat si asezonam.Acum si nu inainte , pentru ca altfel ficatul se inatreste.
Servim ficatelul cu sos ,ca atare sau linga o portie de mamaliguta sau un colt de paine proaspat scoasa din cuptor.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de curcan in sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|