Ficatei de pui cu praz

Postat de Sylvia in Ficat
29 Ian 2010 | 11565 vizualizari
Ficatei de pui cu praz

O mancare delicioasa si usor de relizat, ideala pentru un pranz fara multe calorii.

Ingrediente

  • 300 grame de ficatei de pui,
  • o jumatate de praz,
  •  sare,
  •  piper,
  •  putin delikat de legume,
  • putina boia de ardei iute,
  • ierburi aromate ( eu am folosit patrunjel)
  • o lingura ulei de porumb sau masline.

Mod de preparare

 Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins si apoi adaugam ficateii de pui spalati si stersi cu un servet absorbant , adaugam condimentele si lasam la foc  mic pret de cateva minute. Adaugam apoi prazul taiat rondele si 50 ml de apa si lasam sa fiarba inabusit si la foc mic timp de 5- 7 minute .

  La sfarsit mai condimentam daca este cazul, pentru cei care prefera mancarea picanta pot adauga unvarf de cutit de pasta de ardei iute , adaugam patrunjelul maruntit si luam de pe foc.  Eu am servit cu 2 rondele de bagheta prajite si cu mic decor de castravete si ridichi, va doresc  pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu praz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pate cremos, de casa, cu ficatei si piept de pui

Postat de mihaelar63

Pate cremos, de casa, cu ficatei si  piept de pui

 Ficateii se curata de pelite . Pentru ca au fost ficatei gustosi si ,, curati "' de la pasarile de curte nu am mai considerat necesar sa ii tin in lapte sa fie gustosi si fragezi ....

Citeste continuarea

Pate de casa (II)

Postat de privatelaura

Pate de casa (II)

Eu am folosit Multicookerul din dotare, dar putem folosi o cratita mai groasa, preferabil una de tuci. Spalam si curatam ficateii de eventuale resturi. pielite,etc. Curatam si spalam legumele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2010, 11:51
foarte buna imi plac ffff mult ficateii....
la 29.01.2010, 12:29
si mie imi plac ficateii.... si imi mai plac farfurioarele si cum decorezi preparatele. sunt fine si elegante.....
la 29.01.2010, 12:40
Multumesc pentru aprecieri
Madi sincer la capitolul asta m-a influetat foarte tare arta culinara a franceza, charmul lor de a aduce o tusa de eleganta la orice prezinta...un plus de culoare. Sunt la mii de ani lumina de ce sunt ei in stare sa faca dar sunt macar pe drumul cel bun si am descoperit ca de fapt e foarte simplu... si multumesc de laude, de la o asa gospodina buna ca tine ....
la 29.01.2010, 13:07
si eu iti multumesc frumos......esti tare draguta...

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking