Ingrediente
- 1/2 kg ficatei de pasare proaspeti
- 2 linguri ulei de masline
- 1 praz de marime medie
- 2 ardei rosii grasi copti
- 1 ardei gras galben
- 1 legatura leurda
- 1 carnat usor afumat cu boia si cimbru(optional)
- 1 ardei iute
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Ficateii fiind proaspeti nu a necesitat mult timp pentru prepararea pranzului.
Prazul se taie pe lungime si se spala bine si printre foite. Se taie rondele si se pune la calit cu 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie wok. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga ficateii de pui, se pune capac si se lasa pe foc 5 minute. Se adauga carnatul de porc taiat rondele, il puneti doar daca aveti, eu l-am folosit doar pt aroma de boia si cimbru si se continua inabusirea mancarii pentru alte 5 minute.
Legumele pe care eu le-am folosit au fost congelate. Ardeii rosii i-am taiat in tasii, ardeiul gras a fost taiat fidelute inainte de a fi pus in congelator, leurda am taiata-o si pe acesata in fasii mai groase. Am pus legumele, pe care nu le-am lasat sa se dezhete in prealabil, in tigaie peste celelalte. Ardeiul iute, l-am taiat pe lungime i-am scos semintele si nervurile, l-am tocat marunt si l-am pus si pe el in tigaie. Am amestecat toate ingredientele si le-am lasat la foc iute pentru 15 minute, pana ficateii au fost facuti suficient.
Am condimentat cu sare si piper si am servit mancarea calda cu paine de casa.
Pofta buna!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|