File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt

Postat de mirela0911 in Crap / Caras
4 Feb 2020 | 2795 vizualizari
File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt

Recunosc, e prima data cand cumpar file de crap salbatic si m-am tot gandit cum sa-l fac sa fie cat mai gustos, sa nu fie prea sofisticata reteta si sa dau gres (adica sa nu le placa) si sa fie savurat cu mare placere. Si asa am ajuns la reteta de fata! Si bineinteles si cu aprecieri la adresa preparatului! :))

Ingrediente

  • ~ 1 kg file de crap salbatic
  • sare si piper
  • 1 lg ulei de masline
  • 2 crengute de rozmarin
  • sucul de la o portocala bio
  • 50 g unt
  • 500 g amestec de legume mexicane congelate

Mod de preparare

Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga bine de apa, eventual se sterg cu prosoape absorbante de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tigaie unde se pune uleiul de masline la incins.

Se intorc bucatile de peste pe ambele parti si se lasa pana se rumenesc frumos si sunt bine facute. La final se adauga sucul stors de la o portocala si crengutele de rosmarin. Se acopera tigaia si se lasa pentru 3-4 minute sa se imbine aromele.

Intr-o cratita se pune untul la topit. Se adauga legumele congelate si se lasa timp de 8-10 minute, amestecand intre timp in cratita.

Se serveste fileu de crap alaturi de legume si lamaie sau portocale.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crap la cuptor

Postat de mihaelar63

Crap la cuptor

Pestele spalat se sareaza si se condimenteaza cu ierburi de Provence, piper cu coaja de lamaie. Se asaza crapul intr-o tava si se toarna deasupra vinul si uleiul. Puneti...

Citeste continuarea

Bors de crap, cu zdrente de ou

Postat de katty

Bors de crap, cu zdrente de ou

Spalam bine pestele si il punem la fiert intr-un vas cu apa rece. Spumam bine si fierbem 15-20 de minute la foc mic. Scurgem zeama printr-o sita. Dezosam bucatile de peste, scoatem carnea de la...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 04.02.2020, 15:18
un deliciu!
la 04.02.2020, 15:21
Mai sa fie, tu ai fost la pescuit cu Vali si nu mi-ai zis? De aia nu a prins asta nimic...
la 04.02.2020, 15:56
la 04.02.2020, 16:01
Cleme ...
la 04.02.2020, 16:02
Claudia, chiar asa a fost! Multumesc!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking