Ingrediente
- 2 bucati gurnard
- o lingurita boabe de piper rosu
- 5 frunze busuic proaspat
- 2 linguri ulei de masline
- 250 grame rosii cherry
- 8 catei de usturoi
- cateva fire de chives pentru decor
Mod de preparare
Piperul rosu se amesteca cu uleiul si frunzele de busuioc. Se lasa peste noapte.
Pestele se fileteaza, se unge cu uleiul infuzat si se acopera cu frunzele de busuioc si piperul rosu. Se acopera cu folie alimentara si se lasa minim 2 ore la frigider.
Rosile se taie in jumatate, iar usturoiul se taie felii. Se soteaza impreuna intr-un wok cu putin ulei, la foc mic, timp de 8 minute. Se asezoneaza, iar la jumatatea timpului de prelucrare, rosiile se apasa usor cu o spatula de marginea wok-ului pentru a le sfarama usor. Se pastreaza la cald.
Fileurile de peste se aseaza in wok si se prajesc in foarte putin ulei timp de 2 minute jumatate pe fiecare parte, incepand cu partea cu piele, la foc mare, apasand pe fiecare file la inceput pentru a nu se curba.
Pentru plating, se aseaza rosiile, deasupra fileurile si cateva fire de chives.
Se poate servi cu salata de valeriana.
(Sursa fotografiei 2: http://www.scuba-equipment-usa.com/marine/NOV03/Eastern_Spiny_Gurnard(Lepidotrigla_pleuracanthica).html)
Daca ti-a placut reteta noastra "File de gurnard cu piper rosu si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|