File de gurnard cu piper rosu si busuioc

Postat de Satisfyyourcravings in Peste
12 Noi 2012 | 3115 vizualizari
File de gurnard cu piper rosu si busuioc

Aroma inconfundabila a piperului rosu este pusa in valoare de busuioc proaspat in acest preparat bogat in texturi.

Ingrediente

  • 2 bucati gurnard
  • o lingurita boabe de piper rosu
  • 5 frunze busuic proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 250 grame rosii cherry
  • 8 catei de usturoi
  • cateva fire de chives pentru decor

Mod de preparare

Piperul rosu se amesteca cu uleiul si frunzele de busuioc. Se lasa peste noapte.

Pestele se fileteaza, se unge cu uleiul infuzat si se acopera cu frunzele de busuioc si piperul rosu. Se acopera cu folie alimentara si se lasa minim 2 ore la frigider. 

Rosile se taie in jumatate, iar usturoiul se taie felii. Se soteaza impreuna intr-un wok cu putin ulei, la foc mic, timp de 8 minute. Se asezoneaza, iar la jumatatea timpului de prelucrare, rosiile se apasa usor cu o spatula de marginea wok-ului pentru a le sfarama usor. Se pastreaza la cald.

Fileurile de peste se aseaza in wok si se prajesc in foarte putin ulei timp de 2 minute jumatate pe fiecare parte, incepand cu partea cu piele, la foc mare, apasand pe fiecare file la inceput pentru a nu se curba. 

Pentru plating, se aseaza rosiile, deasupra fileurile si cateva fire de chives.

Se poate servi cu salata de valeriana.  

(Sursa fotografiei 2: http://www.scuba-equipment-usa.com/marine/NOV03/Eastern_Spiny_Gurnard(Lepidotrigla_pleuracanthica).html)

Daca ti-a placut reteta noastra "File de gurnard cu piper rosu si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Macrou prajit

Postat de Adele

Macrou prajit

Pestele ( al meu era curatat de la pescarie )se spala si se curata de oase ,se portioneaza si se aseaja pe  farfurie se condimenteaza cu sare si piper ,se pune intr-un vas faina de malai se...

Citeste continuarea

Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi

Postat de Ina

Crap cu bulion, lamaie si mujdei de usturoi

Crapul se curata, se spala, se da sare si piper si se freaca cu usturoi. Se asaza intr-o tava cu ulei, in care s-a pus o bucata de hartie de copt pentru ca pestele sa nu se prinda de tava....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.11.2012, 12:04
Spune , te rog , ce e gurnardul si cum se mananca .
la 12.11.2012, 12:07
aa , peste !
la 12.11.2012, 12:07
La gust seamana foarte mult cu guvidele. Este foarte versatil.
la 12.11.2012, 12:08
N-am vazut in Constanta .Dar multi pesti au disparut in ultimii ani .
la 12.11.2012, 12:10
Chiar nu stiu daca sunt in Constanta. Dar gurnardul, in aceasta reteta, poate fi inlocuit cu alte specii.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking