File de peste cu legume in unt

Postat de cristinne in Peste
14 Oct 2010 | 6762 vizualizari
File de peste cu legume in unt

Ingrediente

  • file de peste cod: 4 bucati
  • legume: morcov, telina, radacina patrunjel, mazare, ardei rosu, ceapa, vanata;
  • patrunjel;
  • unt;
  • condimente;

Mod de preparare

Se pregatesc mai intai legumele. Se taie cubulete si se fierb 5-7 minute. Se scot cat inca sunt al-dente (nu fierte de tot) si se calesc intr-o tigaie in care am pus cateva cubulete de unt la incins. Se inabusa si se calesc in unt pana sunt gata (cateva minute) .

Apoi se pregateste pestele: se stropeste pe o farfurie cu o jumatate de lamaie si cu sare si piper si se pune intr-o alta tigaie  o jumatate de lamaie rasa de coaja taiata cubulete, impreuna cu alte cateva cubulete de unt la incins. Se adauga pestele si se acopera sa se inabuse. Se intoarce si pe cealalta parte si cand e aurit, se scoate. Se serveste alaturi de legumele trase in unt.

Optional eu am mai facut si un sos alb pentru peste: Intr-o tigaie am pus unt, lapte si o linguria de amidon fin alimentar. La final am pus si 2 linguri de smantana, sare, piper si cateva picaturi se zeama de lamaie.  daca ma gandesc mai bine acum, trebuia sa fac sosul asta cred ca cu atunci tot cu peste..dar deh, nu mi-a dat prin cap ;))..data viitoare poate.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste cu legume in unt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt

Postat de mirela0911

File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt

Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga bine de apa, eventual se sterg cu prosoape absorbante de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tigaie unde se pune...

Citeste continuarea

Somon la gratar cu sos de lamaie

Postat de timea

Somon la gratar cu sos de lamaie

Asezam o tigaie grill pe foc si punem in ea o lingurita de ulei de masline sau cum am pus eu o lingurita de ulei de masline cu piper rosu. Ungem tigaia folosind o pensula. Bucata de peste o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2010, 17:33
imi place
la 14.10.2010, 20:21
da ce-mi mai place mie...............mmm.............
la 15.10.2010, 12:18
bun
la 15.10.2010, 18:56
foarte bun!
la 16.10.2010, 02:24
vreau si eu 5f foarte bun

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking