File de peste pe cartofi la cuptor (malasorca)

Postat de Doinavar in Peste
27 Apr 2013 | 6671 vizualizari
File de peste pe cartofi la cuptor (malasorca)

Cum de Florii este dezlegare la peste, m-am gandit sa fac ceva usor. Aceasta reteta am primit-o de la prietena mea, Yzzy din Deva. “Malasorca” (sau “malasolca”, asa cum mi-a scris o prietena din Tulcea) este mancarea pescarilor din Delta, cunoscuta sub numele de “mancarea saracului” sau a “lenesului”. Am preluat reteta si am adaptat-o pentru oraseni si zau ca nu-si merita numele. Este un deliciu, sanatos si apetisant.

Ingrediente

  • ~600 g file de peste
  • 7-8 cartofi potriviti (~800 g)
  • 2-3 linguri ulei (masline)
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper, condimente pentru peste, 1 lingurita baza pentru mancaruri “Secretul gustului”
  • cateva fire de patrunjel verde

Mod de preparare

Condimentati pestele, curatati cartofii si taiati-i cubulete potrivite. Puneti cartofii intr-un vas de sticla termorezistenta, impreuna cu ulei, sare, piper, feliute de usturoi, baza pentru mancaruri si ~500 ml de apa clocotita. Dati cartofii la cuptorul preincalzit (2oo grade Celsius) pentru ~20 de minute.

Scoateti vasul cu cartofi din cuptor si asezati deasupra fileurile de peste portionate. Dati din nou totul la cuptor pentru inca 10 minute. Scoateti malasorca din cuptor pentru ca este gata. Ati vazut ce simplu si rapid a fost?

Decorati portiile cu patrunjel verde. Cine doreste, poate stropi cu zeama de lamaie. Se mananca fara paine. Asta-i foarte bine. Pofta buna. Se serveste calda, chiar aburinda.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste pe cartofi la cuptor (malasorca)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Plachie de peste

Postat de rocsi_1612

Plachie de peste

Pestele il curatam, il spalam bine si il tamponam cu servetele de bucatarie. Il taiem in doua bucati si-l condimentam pe ambele parti cu sare si piper. Rosiile le coacem intr-o tigaie grill si...

Citeste continuarea

Stiuca cu fasole verde si leurda

Postat de mihaelar63

Stiuca cu fasole verde si leurda

Inelele de stiuca portionate se sareaza , se dau prin faina de malai si se prajesc pe ambele parti in ulei incins[ pana devin rumene ]. Spalati ardeiul si verdeturile . Ardeiul se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2013, 11:12
M-am hotarat! Asta fac pentru maine!
la 27.04.2013, 11:16
Simplu si bun!
la 27.04.2013, 11:28
buuun
la 27.04.2013, 11:34
Ce bune este
la 27.04.2013, 11:46
Bun

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking