File de porc cu sos aromat la ceaun

Postat de dentistutza in Porc
26 Oct 2010 | 8030 vizualizari
File de porc cu sos aromat la ceaun

Sincer am cam bagat-o pe maneca cu titlul deoarece este de fapt un fel de mancare care la mine in familie se numeste "tocanitza sarbeasca". Habar nu am daca are vre-o legatura cu sarbii asa ca am rebotezat-o diplomatic fara tente natzionale. Poate ca nu arata dar este foarte foarte gustoasa!!!!

Ingrediente

  • 500 gr. fileu de porc  ( adica muschiul de la coasta fara os si grasime)
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina
  • 2 cepe
  • 4-5 catei usturoi
  • rozmarin uscat maruntit
  • piper mozaic ( amestec rosu, verde,alb,negru)
  • sare
  • ulei masline
  • pasta tomate dupa plac
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Carnea spalata se taie bucatele potrivite. In ceaun se pun cam 30-40 ml. ulei masline, carnea si ceapa taiata feliute. Se dantuieste la foc mare cateva minute, sa se rumeneasca usor pe toate partile. Se toarna apa, cat sa acopere carnea cu vreo doua degete. Se pune capac si se lasa la fiert la foc potrivit cam 30 minute.

Apoi se adauga morcovii si telina rase. Se continua fierberea, acoperit. Dupa inca circa 20 minute o potrivim de gust, sare, piper, piperul proaspat rasnit si rozmarinul maruntit. Dupa ce totul a fiert in total o ora, turnam pasta de tomate sau bulionul, zaharul si usturoiul taiat feliute fine.

Se serveste presarat cu patrunjel cu o garnitura gen piure sau mamaligutza moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de porc cu sos aromat la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi

Postat de Patricia_Iordache_79

Friptura de porc la cuptor cu piure in straturi

Cum pregatim friptura de porc : Condimentam bucatile de ceafa cu sare, piper si cimbru si le lasam de-o parte. Taiem ceapa feliute subtiri, morcovul rondele si ardeiul gras feliute si le...

Citeste continuarea

Ciolan afumat cu fasole verde

Postat de Constelatialeu

Ciolan afumat cu fasole verde

Se taie in bucati mai mici ciolanul, se spala, se aseaza intr-un vas de yena se adauga o cana de apa si se da la cuptor, cca 1 ora, din cand in cand mai intoarcem bucatile de pe o parte pe alta si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2010, 15:14
Arata bine!
la 26.10.2010, 15:20
mmm bun5f
la 26.10.2010, 15:22
arata fata, arata!si fiindca-i la ceaun, pun pariu c-o sa fie multe doritoare la ea
la 26.10.2010, 15:26
ce bine arata
la 26.10.2010, 17:29
super buna trebuie sa fie ,deci vreua si dau

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking