File de somn pe pat de legume si sos de smantana

Postat de silvi0ara in Peste
28 Oct 2010 | 10048 vizualizari
File de somn pe pat de legume si sos de smantana

Ingrediente

  • 6 buc.file de somn
  • 3 morcovi taiati julien
  • 1 fir praz taiat rondele
  • 1 vanata mica taiata julien
  • 8 ciuperci champinion taiate felii
  • 1 lingura mustar dijon
  • ½ lamaie,zeama si coaja rasa
  • 1 catel de usturoi ras
  • 2cm hrean ras
  • 100 ml vin alb
  • 1ooml apa
  • 250g smantana pentru catit
  • sare si piper
  • 4-5 fire cimbru proaspat
  • 4-5 frunze salvie
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingutita unt

 

Mod de preparare

Intr-o tigaie tip wok se pune uleiul si untul si se pune pe foc mic,cand untul s-a topit se adauga legumele taiate si se calesc 5 minute.Se adauga apoi vinul si apa impreuna cu restul condimentelor,usturoiul,hreanul,mustarul,coaja rasa de lamaie impreuna cu zeama.Se amesteca totul,iar la sfarsit se adauga smantana,se lasa 2 minute pe foc apoi se transfera totul intr-o tava de iena,iar deasupra se pune pestele,se stropeste cu lamaie si se condimenteaza cu sare si piper.Se acopera tava cu folie de aluminiu si se baga in cuptorul preancins la 200gC.pentru 20 de minute.Apoi se scoate folia si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca putin

Daca ti-a placut reteta noastra "File de somn pe pat de legume si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de peste cu dovlecel

Postat de Ksenya

Tocana de peste cu dovlecel

Pestele il decongelam il portionam si saram, piperam, lasam deoparte. Intr-o oala punem la inabusit in ulei si o cescuta de apa, legumele taiate bucati (fara dovlecel), adaugam sare si inabusim...

Citeste continuarea

Limba de mare ca-n reteta daneza

Postat de Constelatialeu

Limba de mare ca-n reteta daneza

Mai intai am spalat fileul de peste, l-am asezat pe servetele sa se absoarba apa. 5 fileuri le-am facut pane, am amestecat oul cu mustarul, sare, piper si faina, am dat prin faina fileul de peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2010, 16:12
Prima!
la 28.10.2010, 16:18
Hai Miha,ca te astept.
la 28.10.2010, 16:46
cred ca o sa ma ingras de atatea minunati ce vad aici 5 furci de la mine super si vreau si o portie de peste
la 28.10.2010, 17:08
daca e file,pap si eu 5f
la 28.10.2010, 17:13
ce bine arata

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking