File mignon cu sos de piper

Postat de cristeena20 in Vita
21 Iul 2014 | 4623 vizualizari
File mignon cu sos de piper

Partea aceasta de la vaca este cea mai buna . Desi e scumpa merita sa ne rasfatam din cand in cand . Daca totusi nu aveti file mignon se poate face reteta si cu felii de pulpa de vita.

Ingrediente

  • 2 felii de carne de vaca (file mignon)
  • sare grunjoasa
  • piper boabe alb si negru
  • un cub margarina
  • un cub unt fara sare
  • un cutie mica de concentrat knorr natur (lichid)
  • putin wiskey sau cognac
  • cartofi pentru prajit

Mod de preparare

- Carnea se condimenteaza in momentul cand o preparam. Feliile mai groase de file mignon se presara cu putina sare grunjoasa; Piperul boabe se zdrobeste  si se presara pe ambele parti ale carnii. Apasam cu mana sa acopere felia de carne. 

- Intr-o tigaie de teflon  punem putina margarina la incins si punem feliile de carne. Lasam pe o parte cca 1,5 minute (daca vrem sa fie in sange- iar daca vrem mediu lasam cca 2 minute pe fiecare parte). Intoarcem pe cealalta parte (inca 1,5 -2 minute). Turnam whiskey pentru a flamba putin. Scoatem carnea si aduagam in tigaie concentratul de carne special pentur sosuri amestecat cu putina apa rece (sau demiglasse). Agitam tigaia bine si cand incepe sa se ingroase adaugam cubul de unt. Agitam iar tigaia si cand capata consistenta mai groasa stingem focul. 

- Asezam carnea pe farfurie , alaturi de cartofi prajiti si turnam sosul peste. Este un sos deosebit de delicios, iar carnea este atat de buna ca se topeste in gura. Va spun sincer ca nu am mancat niciodata o felie de carne asa de buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "File mignon cu sos de piper" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Stufat de vitel cu mazare si ciuperci

Postat de cristeena20

Stufat de vitel cu mazare si ciuperci

Carnea o pregatim si o condimentam inainte cu o zi sau chiar doua. O taiem cubulete si o condimentam cu sare, piper, usturoi pisat (cca 4 catei); dafin, ulei de masline, vin rosu , cimbru...

Citeste continuarea

Mancare de vinete cu carne de vita

Postat de eumimi

Mancare de vinete cu carne de vita

Coacem vinetele, le curatam si le lasam la scurs. Le tocam. Punem vinetele la calit in unt topit. Le lasam 3-4 minute pe foc. Adaugam sare, piper si iaurtul grecesc. Amestecam si mai lasam inca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2014, 14:49
Numai specialotato
la 21.07.2014, 14:54
la 21.07.2014, 15:06
la 21.07.2014, 15:09
Foarte buna!
la 21.07.2014, 15:22
Foarte buna fripturica

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking