Fillet bites lipicioase în sos dulce-acrișor

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
3 Apr 2014 | 6482 vizualizari
Fillet bites lipicioase în sos dulce-acrișor

Cum aș putea să numesc aceste mici bucăți din piept de pui învelite într-un sos onctuos cu straturi multiple de gust? Oricum s-ar numi, sunt delicioase și perfecte ca antreu sau masă principală, dacă sunt servite alături de orez.

Ingrediente

  • Pentru pui:
  • 600 grame piept de pui, fără piele și os, tăiat în bucăți potivite
  • 1 1/2 căni panko (pesmet japonez)
  • 2 linguri de făină
  • 175 ml lapte
  • sare/piper
  • Pentru sos:
  • 200 ml sos thailandez dulce-picant
  • 1 lingură sos de soia
  • 3 căței de usturoi, pisați
  • 1 lingură ghimbir proaspăt, ras
  • 1 linguriță sos de pește
  • 50 ml suc de mere
  • 1 lingură unt de arahide
  • 1 lingură pastă de roșii
  • sucul de la 1 lime
  • piper
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 linguriță fulgi de piri piri sau chili
  • 1/2 legătură de coriandru proaspăt, tocat

Mod de preparare

Bucățile de pui se așează într-un vas și se toarnă laptele peste. 

Separat se amestecă panko cu faina, sare și piper. 

Se scot bucățile de pui din lapte și se tăvălesc prin amestecul de panko și făină până sunt acoperite complet. Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei de măsline. Se ung pe deasupra cu puțin ulei de măsline. 

Se coc la 200 de grade Celsius, 10-12 minute pe parte. 

Într-o cratiță se amestecă toate ingredientele pentru sos, mai puțin coriandrul. Se aduce la punctul de fierbere, se dă focul la minim și se lasă să scadă puțin și să se îngroașe. La final, se ia de pe foc și se adaugă coriandrul.

Se învelesc bucățile de pui în acest sos și se așează înapoi în tavă. Cu 5 minute înainte de momentul servirii se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 5 minute. 

Se servesc cu sosul rămas și orez (opțional). 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fillet bites lipicioase în sos dulce-acrișor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Frigarui de pui cu iaurt si sofran

Postat de mitinita

Frigarui de pui cu iaurt si sofran

Pieptul de pui se taie in bucati egale. Sofranul se amesteca cu apa fierbinte si se lasa deoparte cateva minute. Pieptul de pui se amesteca cu sucul de lamaie, iaurtul si sofranul. Se...

Citeste continuarea

Ciocănele în vin alb

Postat de portiadelumina

Ciocănele în vin alb

Am spălat într-un jet de apă ciocănelele (sângele rămas trebuie înlăturat) şi le-am pus la svântat. Apoi am pregătit tava, ungându-o cu un pic de ulei. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2014, 09:46
imi place
la 03.04.2014, 09:48
la 03.04.2014, 09:58
la 03.04.2014, 09:59
la 03.04.2014, 10:01
woooow!! se poate inlocuii pesmetul japonez cu pemetul nostru???

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking