Flan cu branzeturi

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
4 Aug 2014 | 6008 vizualizari
Flan cu branzeturi

O minunatie extrem de gustoasa.....care se asorteaza perfect cu-o bere rece!

Ingrediente

  • 300 gr faina( nu se supara nimeni daca e si integrala)si in plus o mana plus pentru infainat
  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 2 oua( ideal daca sunt de la pasari de curte)
  • 3 linguri pline de iaurt grecesc( 10%)
  • un praf bun de sare
  • Umplutura:
  • 350 gr branza (doua feluri am pus eu, una telemea si una mai cremoasa)
  • 200 gr cascaval (tot doua feluri)
  • 50 gr emmental razuit
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 albus
  • turmeric
  • 3 linguri smantana grasa

Mod de preparare

Blatul flanului este unul extraordinar avand consistenta asemanatoare cu cea a alautului foietaj.

Se va lucra cu untul rece si taiat in felii subtiri, astfel incat nu va mai fi nevoie sa mai lasam aluatul la frigider.

Se adauga ouale, iaurtul, praful de sare si vom incepe sa adaugam faina si sa framantam aluatul, dureaza in jur de 3 sau 4 minute. Vom observa ca devine usor lipicios si vom mai pune o mana de faina cu care vom infaina bine coca si o mai framantam inca 30 de secunde.

Pe o foaie de copt sau o suprafata de intins, punem faina si infainam bine, apoi punem aluatul il infainam deasupra si-l vom intinde cu sucitorul bine infainat.

Intindem cat forma, eu am folosit tavita de la forma dreptunghiulara cu inel culinar. Asezam aluatul in tavita( eu am pus cu tot cu faia de copt, unde l-am intins direct)

Intre timp preparam umplutura.

Amestecam ouale cu branza razuita( sau faramitata), cu 100 de grame de cascaval si cu smantana.

Punem umplutura pe foaia intinsa pe care o vom unge cu un albus batut,  avand grija sa rdicam foarte putin marginile.

Deasupra razuim restul de cascaval si emmental si presaram turmericul din belsug.

Coacem flanul pentru 30 de minute la 200 de grade sau pana vedem ca se rumeneste frumos...ah, ce deliciu...garantez! :))))

Se face atat de rapid, simplu si este incredibil de gustos! V-am promis si berea rece :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cartofi frantuzesti

Postat de rocsi_1612

Cartofi frantuzesti

Spalam cartofii, ii punem la fiert cu tot cu coaja. Ii fierbem cam 25 de minute.  Cand sunt gata, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece, ii scurgem iarasi si ii lasam sa se...

Citeste continuarea

Oua vopsite

Postat de gurita_ta2005

Oua vopsite

Ouale se spala bine cu detergent de vase,se clatesc foarte foarte bine ouale,se pun intr-o cratita acoperite cu apa si se pun la fiert pentru cateva minute. Se scurg de apa cu atentie sa nu se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2014, 22:12
Primaaaaa!Deci am toate sansele sa mai gasesc flan si bere receO bunatate ,iubita!
la 04.08.2014, 22:12
bun bun
la 04.08.2014, 22:14
la 04.08.2014, 22:18
Nu ştiu cum să-ţi spun, berea o am, că doar ce venii din grădină, de la treabă, dar nu am flan-ul, ceea ce este dureros. Norocul meu că e post, căci mintea înţelege că nu e voie, altfel, veneam cu cerutul.
Bun!
la 04.08.2014, 22:19
Eu vreau fierbinte..

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking