Foi cu mere si crema de vanilie

Postat de mon in Prajituri
21 Ian 2014 | 7257 vizualizari
Foi cu mere si crema de vanilie

Ingrediente

  • Foi:
  • 18 linguri apa minerala
  • 18 linguri ulei
  • 15 linguri zahar 1 plic praf de copt
  • coaja de portocala
  • 750 g faina
  • umplutura de mere:
  • 1,5 kg mere
  • 1-2 linguri unt
  • 5-6 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri amidon sau faina
  • 2 esente de vanilie
  • 2 linguri margarina sau unt

Mod de preparare

Foi:Intr-un bol amestecam apa minerala ,uleiul,zaharul si coaja rasa de portocala, amestecam putin pana se topeste  zaharul.

Cernem faina cu  praful de copt apoi incepem sa punem treptat peste lichid pana obtinem un aluat omogen care se poate modela usor.

Impartim aluatul in 4 parti egale,intindem prima foaie cu sucitorul cat mai subtire.Ungem dosul unei tavi cu margarina o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia o intepam cu o furculita din loc in loc si o introducem in cuptorul fierbinte pentru  10-12 minute cat sa se usuce putin.Cand este gata scoatem foaia pe un fund de lemn,la fel procedam si cu celelalte 3 foi.

Umplutura de mere:

Spalam merele le curatim de coaja apoi le dam pe razatoarera mare.Topim untul intr-o cratita adaugam merele,si zaharul lasam la foc mediu si amestecam pana ce scade tot lichidul.Adaugam scortisoara mai lasam 2 minute apoi luam de pe foc si lasam la racit.

Crema de vanilie:

Intr-un bol amestecam cu un tel galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat ,subtiem cu putin lapte apoi adaugam amidonul si amestecam sa nu se formeze cocoloase.Restul de lapte il punem pe foc cand incepe sa clocoteasca adaugam amestecul de amidon in fir subtire dam focul la mic si lasam pana se ingroasa ca o budinca dar in acest timp amestecam in ea sa nu se formeze cocoloase.Luam de pe foc si adaugam margarina amestecam pana se topeste.Aromatizam crema cu esenta de vanilie.

Asamblam prajitura asa:Asezam prima foaie punem jumatate din cantitatea de mere, asezam a doua foaie peste ea punem crema de vanile fierbinte o intindem uniform apoi din nou foaie ,restul de mere si ultima foaie deasupra.Peste prajitura punem ceva greu si dam la rece peste noapte.Foile se vor inmuia iar prajitura o sa va placa la nebunie.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori

Postat de merisor67

Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori

Pentru compoziția de mere , curățăm merele, le trecem prin robot, urmărind să obținem bucățele neuniforme, că dau mai bine ca aspect. Adăugăm zahărul și transferăm vasul pe foc,...

Citeste continuarea

Prajitura Deliciu pentru cafea

Postat de merisor67

Prajitura Deliciu pentru cafea

Pentru foi, frecam untul cu zaharul pana se spumeaza, apoi adaugam galbenusurile frecate cu putina sare, omogenizam si adaugam laptele. Desfacem bicarbonatul in otet si il adaugam peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2014, 14:10
la 21.01.2014, 14:14
la 21.01.2014, 14:14
bun bun
la 21.01.2014, 14:51
la 21.01.2014, 15:18
bune

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking