For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide

Postat de gaby_d in Torturi
5 Sep 2011 | 14781 vizualizari
For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide

Nonconformista din nastere, fara sanse de-a fi combatuta :) Nu va straduiti :) Nu-mi place "ziua mea", nu mi-a placut niciodata.!!! Nu-mi place centrul atentiei, ma oboseste TERIBIL. Iubesc linistea, familia mea, caminul meu .Nu vreau cadouri si bombUane. Si totusi maine implinesc 33 ani; nici cifra nu-mi place :) Moaaaa, ia intrebati-ma : da' tie-ti place ceva ? :) Asa ca, scurt, am facut tort! :) Am vrut ceva deosebit, nu ma provoaca torturile obisnuite :) Si asta..chiar este :) Blat cu ciocolata, valuri de caramel, alune, cheesecake cu unt de arahide,ciocolata si frisca cu ness. L-am gresit :) Nu c-as fi vrut, nu ca nu mi-ar fi reusit ceva, dimpotriva, dar l-am congelat :) pt ca asa scria in reteta :)si nu trebuia :) huooo :) Cand l-am asamblat am taiat marginile pentru a face straturile egale. Totul era perfect, incepand de la caramel pana la blat, imi venea sa nu-l mai ornez, sa-l tai sa-l pap tot :))), dar(in puii mei ! :)) ), am respectat reteta si l-am congelat. Azi era beton :)Cu greu am reusit sa tai. Stiu..o sa ziceti "da' nu maine e ziua ta?" - Ba da, si ce daca ? :)))) L-am lasat la temperatura camerei si s-a inmuiat perfect caramelul , copiilor le-a placut foarte mult combinatia, dar chiar NU TREBUIE congelat . ah, uitam sa va zic. Pentru ca e ziua mea!!!! :))) maine, daca nu ploua,imi trag adidasi si-o bluza de treLing :)))) si ma duc sa-mi coc vinete si ardei pentru iarna. Happy birthday to me! :) :) :))))))

Ingrediente

  • Blat
  • 200 gr unt
  • 150 gr ciocolata
  • 150 gr zahar pudra
  • 4 oua mari (sau 5-6 mici)
  • 4 linguri cu varf faina
  • 2 linguri cu varf amidon
  • un vf cutit sare
  • Cheesecake
  • 300 gr branza vaci
  • 100 gr crema branza
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri smantana
  • 3 oua
  • o lingurita pf copt
  • 2 linguri unt arahide
  • o lingura zeama lamaie
  • Caramel
  • 20 linguri zahar
  • o lingura miere
  • 450 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • in plus
  • alune
  • 400-500 ml frisca
  • 3 plicuri ness

Mod de preparare

Blat.
Intr-o craticioara punem la topit zaharul impreuna cuuntulsi ciocolata.
Lasam la foc mic, amestecand mereu, pana obtinem o compozitie omogena si ciocolata e topita complet.
Lasam la racit dar amestecam frecvent topind astfel si crusta ce se formeaza in timpul racirii.
Cand e rece, incorporam galbenusurile, unul cate unul, apoi faina si amidonul.

Pornim cuptorul.

Albusurile le batem spuma impreunacu sarea.
Punem 1/3 in amestec omogenizand bine apoi incorporam si restul amestecand usor,usor.
Tapetam o formapentru tort, cu diametrul de 20-22 cm, cu hartie pentru copt, o ungem cu ulei si faina.
Turnam amestecul, nivelam usor si introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc mic pentru aprox 50 minute.
Atat a durat la mine dar voi verificaticu o scobitoare.
Trebuie sa aveti un blat bine copt cu o crusta fina la suprafata.
Lasati la racit.


Cheesecake
Intr-un bol mixati bine branza de vaci cu smantana si zaharul.
Adaugati, unul cate unul, ouale, apoi crema de branza.
Veti avea o crema fina si.pufoasa.
Adaugati praful de crema, praful de copt, zeama de lamaie  si omogenizati .
Repartizati cu o lingurita untul de arahide deasupra amestecului.
Cu o lingura de lemn incorporati usor.
In aceeasi forma in care ati facut blatul, puneti din nou hartie pentru copt si turnati amestecul.
Coaceti la foc mic pana se rumeneste usor .
Lasati la racit si preparati caramelul

Intr-un ceaun sau vas cu fund dublu, caramelizati zaharul pana capata culoarea chihlimbarului.
Luati vasul de pe foc si adaugati frisca si untul.
Omogenizati usor si puneti inpoi pe foc.

Fierbeti la foc mediu, amestecul trebuie sa fiarba cu bulbuci :))(a se vedea foto)
Dupa aproximativ 7-8 minute adaugati mierea si fierbeti in continuare, amestecand cu o lingura de lemn.
Eu l-am fiert aproximativ 16-17 minute.
Am facut proba  picaturii intr-o cescuta cu apa rece (picatura nu trebuie sa se imprastie instant) dar am tinut cont si de consistenta amestecului, care devenise asemanatoare cu a mierii de albine.
Am pus vasul in altul cu  apa rece si l-am racit usor apoi am bagat blenderul care l-a facut fin si i-a deschis culoarea.

Asamblare
Am taiat blatul in  doua.
Am turnat 1/3 din caramel, am presarat alune.
Am asezat blatul de braza, am turnat iar caramel si am presarat alune, apoi am terminat punand celalalt blat, caramel, alune.
Am indreptat marginile si am dat la frigider.
Cand veti taia marginile puteti verifica consistenta straturilor (sa fie toate reci) si sa nu-l bagati la congelator, cum am facut eu :P

Am topit la microunde 50 gr ciocolata amaruie pe care le-am intins in strat superior pe partea superioara a tortului, ajutandu-ma de un penson de silicon.
Am mixat frisca impreuna cu ness-ul (ce gust fain avea ) si am decorat tortul.


Sursa de inspiratie

Eu nu am poza cu sectiunea, dar ca idee, asa arata (al meu era mai finut si caramelul mai legat)






Daca ti-a placut reteta noastra "For my birthday - Tort cu caramel, ciocolata si cheesecake cu unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (137)
Retete similare

Desert tort Ferrero Rocher

Postat de Meea

Desert tort Ferrero Rocher

          Blat: Impartim ingredientele in 3 pentru ca urmeaza sa coacem 3 blaturi. Mie imi place sa coc separat blaturile pentru a obtine un rezultat mai bun....

Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si ciocolata

Postat de sufletista

Desert tort cu crema caramel si ciocolata

Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2011, 21:41
la multi ani,multa sanatate si fericire
la 05.09.2011, 21:43
La Muuuulti Ani fericiti nonconformista MINUNATA!!! Sa fii iubita, sa ai mereu liniste deplina in casuta ta plina de copii frumosi si scumpi...sa te bucuri de intelegere, armonie, iubire si tot ce-ti mai place tie fata draga inimii mele tortul este chiar senzatie pura si sunt sigura ca merita preparat mai ales la asa o ocazie deosebita! Sa ramai mereu la fel de scumpa, vesela si ...nonconformista ca bineeee-ti mai sade
http://www.youtube.com/watch?v=CrRPA25UBGg&feature=feedrec
la 05.09.2011, 21:49
Da' chiar tie-ti place ceva? hai zi,nici macar de mine nu-ti place?
cine te pune sa dai tot din casa,e frumos,e bun,reteta-i faina,nu ne arata sectiunea,nu ne da sa gustam(gustam am zis nu ...mancam)
sa mor daca nu-mi vine sa-mi iau si io "trelingu" " si sa vin la vinete,da' sa stii ca io si mananc multe vinete ....Uuooofff Fecioarele astea debordeaza de sinceritate
la 05.09.2011, 21:52
No ,si acuma sa nu uit sa te urez,macar ca am facut-o la desertul ala minunat cu dedicatie pentru Diaconta
sa fii fericita si implinita fata cu suflet cristalin precum ti-e si privirea
La multi ani vezi ca trebuie sa te grabesti sa ma ajungi ca eu parca acum ma simt mai bine ca la 33
la 05.09.2011, 21:57
Vin si eu imbracata in" treling" sa coc o sacosa de ardei si poate te induri de o feliuta din tortul asta" nereusit" Noi stim ca esti o perfectionista si o f. buna gospodina si stii tu cum sa dregi busuiocul

Vezi toate comentariile (137)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking