Fried brinjal-Vinete calite (reteta sri lankeza)

Postat de Mihaela11_jo in Mancaruri de legume
13 Sep 2012 | 3860 vizualizari
Fried brinjal-Vinete calite (reteta sri lankeza)

Frunzele de curry sunt niste frunze aromatice ale copacului Murraya koeniggi folosite in multe mancaruri in India si Sri Lanka. Se prajesc impreuna cu ceapa la inceputul prepararii mancarii si ii dau o aroma speciala si putin dulceaga. Se pot folosi atat frunzele verzi,cat si cele uscate; dar aroma este mai puternica de la frunzele verzi.

Ingrediente

  • 4 vinete mici
  • 1 ceapa mica taiata pestisori
  • cateva frunze de curry( eu am avut uscate)
  • 1 lingurita boia iute(chilly)
  • 1/2 lingurita curcuma
  • sare dupa gust
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Vinetele se spala , se taie in rondele subtiri si se usuca folosind un prosop de bucatarie.

Se adauga putina apa la boia,sare  si curcuma, numai cat sa se obtina o pasta groasa, cu care se ung vinetele .

Se calesc vinetele in mult ulei intr-o tigaie wok pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.

In acelasi ulei se caramelizeaza  ceapa cu frunzele de curry pana ia o culoare aurie.

Se adauga vinetelor calite si se amesteca.

Se serveste cu orez sau cu paine Indiana”chappati”.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fried brinjal-Vinete calite (reteta sri lankeza)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovlecei la cuptor

Postat de andaoana

Dovlecei la cuptor

Dovlecei ii spalam bine si ii curatam partial de coaja . Ii taiem pe lungime in jumate , si fiecare jumate in 3 sau 4 parti . Presaram cu sare si ii asezam intr-o tava antiaderenta . Stopim cu...

Citeste continuarea

Gnocchi din spanac cu sos alb de branzeturi

Postat de simona72

Gnocchi din spanac cu sos alb de branzeturi

Spanacul, l-am lasat peste noapte in frigider la dezghetat. Feliile de paine le-am inmuiat in lapte, apoi le-am scurs intre palme de surplusul adunat. Am pus in blenderul robotului spanacul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2012, 08:51
Minunat si ce prezentare frumoasa chiar nu stiam de frunzele de curry
la 13.09.2012, 08:51
gustoss
la 13.09.2012, 09:07
bun bun
la 13.09.2012, 10:30
bune
la 13.09.2012, 10:54
buneee imi plac

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking