Ingrediente
- 2 vinete (650 g)
- 1 conserva de rosii cojite de 400 g
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel verde
- 6 linguri de ulei
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare, piper macinat
- un praf de zahar
Mod de preparare
Se spala vinetele, se sterg, se indeparteza codita si se taie cubulete. Se curata usturoiul si se toaca. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca.
Se impart vinetele in trei parti si se prajesc pe rand in 2 linguri de ulei, apoi se scot pe un servet de hartie. Se toaca rosiile si se pun intr-o cratita cu tot cu zeama impreuna cu vinetele, usturoiul si patrunjelul.
Se fierb la foc mic aprox. 10 minute, amestecand din cand in cand, iar daca sosul devine gros se mai adauga apa. Se condimenteza cu sare, piper, zahar si suc de lamaie. Se serveste cu o bagheta, eventual cu oua ochiuri sau cu mancaruri de carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete calite cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|