Frigarui cu fructe asortate si sos sabayon

Postat de nico15 in Dulciuri
17 Aug 2011 | 4351 vizualizari
Frigarui cu fructe asortate si sos sabayon

Frigarui cu fructe asortate si sos sabayon, de vis!

Ingrediente

  • 2 mere
  • 2 kiwi
  • 2 grepfruit
  • 2 nectarine
  • 2 mandarine  
  • 2 oua
  • 100 g de stafide
  • 50 ml de cognac
  • 4 linguri de vin alb dulce
  • ¼ de pachet de unt
  • 2 pliculete de zahar brun
  • 2 linguri de miere
  • scortisoara
  • menta / vanilie  

Mod de preparare

Preparare Frigarui cu fructe asortate si sos Sabayon

Fructele se taie in cubulete potrivite, se alterneaza pe batele de frigarui dupa cum va place, cand frigaruile sunt gata procedam in felul urmator: intr-o tigaie punem untul si il lasam sa se topeasca, adaugam zaharul brun si il lasam sa se topeasca si adaugam si mierea. Dupa ce toate s-au topit introducem frigaruile si le lasam sa intre caramelul creat pe fiecare parte a frigaruilor, pe acestea le intoarcem pe fiecare parte iar dupa ce sunt facute le scoatem pe hartie absorbanta si trecem la pregatirea sosului Sabayon.

Punem stafidele in cognac si le lasam sa se hidrateze. Separat trecem la prepararea sosului dupa cum urmeaza:intr-un vas punem 2 galbenusuri de ou cu doua linguri de zahar si incepem sa batem cu telul, dupa care vom pune vasul pe bain-marie si vom continua amestecarea pana ce se va crea o compozitie spumoasa, albicioasa adaugam esenta de vanilie cateva picaturi si cele 4 linguri de vin alb dulce se continua baterea la bain-marie inca 7-8 minute pana ce sosul va fi legat.

Aranjam farfuria cu cate 2 frigarui la portie sau aranjam un platou si fiecare se serveste dupa pofta inimii ca in imaginea alaturata adaugam pe sos si stafidele hidratate, ornam cu menta si cu un praf de scortisoara si putem servi.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui cu fructe asortate si sos sabayon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bezea cu aroma de pepene

Postat de rhapsody

Bezea cu aroma de pepene

1. Preincalzeste cuptorul la 120 grade Celsius. 2. Degreseaza paletele mixerului si bolul (preferabil de inox) cu otet. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare si cu otetul. 4....

Citeste continuarea

Tarta rustica cu branza dulce si stafide

Postat de RuxyRux

Tarta rustica cu branza dulce si stafide

Blatul: Intr-un vas mare se cerne faina, untul rece se taie felii, se adauga zaharul, oul, laptele rece, vanilia, praful de sare si praful de copt si se framanta aluatul, cand este gata se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2011, 23:41
ce bun trebuie sa fie
la 18.08.2011, 01:08
la 18.08.2011, 05:49
Foarte frumos. Un aranjament de exceptie.
la 18.08.2011, 10:28
bun bun
la 18.08.2011, 10:57
ce bine arata

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking