Ingrediente
- o bucată de mușchi de porc
- • 200 g de ciuperci (eu am luat champignon brune)
- • o cutie de 200 g iaurt
- • o linguriță de curry praf
- • o linguriță de zahăr
- • o bucată de aprox 2 cm ghimbir curățat
- • 200 g orez fiert și răcit
- • o conservă de porumb
- • boia dulce, pătrunjel verde
- • ulei
- • o ceapă roșie
Mod de preparare
Ceapa și ghimbirul le-am tocatMușchiul l-am scos decongelat și apoi l-am curățat de tendoane și piele, apoi l-am tăiat în bucăți potrivite. Ciupercile le-am spălat repede și le-am tăiat în jumătate.
Într-un castron am amestecat iaurtul cu zahărul și praful de curry apoi am adăugat bucățile de carne și ciuperci. Am amestecat bine și le-am lăsat o jumătate de oră să se pătrundă aromele.
Pe bețele de frigărui, înmuiate în prealabil în apă, am infipt altenativ carnea și ciupercile. Mie mi-au rezultat 6 frigărui (carnea am tăiat-o un pic prea mare, altfel aveam 8 frigărui). Într-o tigaie non aderentă se prăjesc fără ulei cam 6-8 minute pe fiecare parte (eu am încercat și pe tigaia grătar dar nu am fost mulțumită de rezultat).
Ceapa și ghimbirul le-am tocat apoi le-am călit în ulei încins, peste care am adăugat orezul, porumbul, boiaua și pătrunjelul verde și se prăjesc 2-3 minute.
Frigăruile se servesc pe orezul prăjit. Gustul e deosebit, se simte ghimbirul, iar carnea și ciupercile se topesc în gură!
Să aveți poftă bună!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigărui de porc și ciuperci cu orez prăjit" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|