Ingrediente
- carne de vita filé sau antricot ( cu o textura care se preteaza la graatr)
- sos soia
- pasta miso
- ulei susan
- amidon de porunb
- fulgi de ardei iute
- vin de orez
- sos dulce picant
- seminte de susan
- ceapa verde
- ardei rosu
- ciuperci shiitake
Mod de preparare
In prima etapa se taie carnea in bucati patrate si se pastreaza in frigider. Se face un sos pentru marinat carnea din sos soia, putin pasta miso, un fir de ulei de susan, putin vin de orez, un varf de cutit de amidon de porumb, fulgi de ardei iute.
Se pune carnea la marinat si se lasa apoi la rece macar 2 ore. Ceapa se taie segmente lungi si ardeiul se taie patrate, se rehidrateaza ciupercile shiitake si se taie bucati medii.
Se formeaza frigaruile alternand carnea cu ceapa, ardei, ciuperci . Se prajesc pe tava de grill la foc mediu, se servesc cu seminte de susan peste si cu un sos picant, eu am ales sosul dulce-picant.
Va doresc pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui japoneze de vita" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|