Frigarui de pui cu pachetele de vinete

Postat de Julie in Pui
28 Aug 2010 | 5885 vizualizari
Frigarui de pui cu pachetele de vinete

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • zeama de la 1 lamaie
  • 4-5 linguri ulei
  • sare, piper
  • 1 vanata

Pentru pachetele:

  • 2 rosii
  • sare, piper,
  • zeama de lamaie

Pentru sos de rosii:

  • 2 rosii coapte,
  • 2 catei de usturoi,
  •  2 linguri ulei,
  • busuioc, sare,piper

 

Mod de preparare

Frigarui:
Pieptul de pui se spala ,se dezoseaza si se taie in fasii subtiri.
Se amesteca zeama de lamaie cu ulei sare , piper.
Se pun fasiile de pui  in acest amestec si se lasa la marinat 2 ore.
Se infig apoi pe bete de frigarui si se frig  pe grill sau gratar.

Pachetele cu vinete:
Vanata se spala si se taie felii subtiri pe lungime, care se stropesc imediat cu zeama de lamaie sa nu se oxideze , si se presara cu sare.  Rosiile se taie rondele, se condimenteaza cu sare si piper.  Se fac pachetele din fasii de vanata si cate doua rondele de rosie apoi se prind cu scobitori. Se stropesc cu ulei si se frig  pe gratar sau grill, pana se rumenesc frumos pe toate partile.

Sos de rosii:

Se decojesc rosiile coapte , se taie in cuburi mici , se amesteca cu usturoiul
zdrobit si uleiul , se condimenteaza cu sare, piper dupa  gust si se aromatizeaza cu busuioc maruntit.

Frigaruile de pui se servesc fierbinti alaturi de pachetelele de vinete
si stropite cu sosul de rosii coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de pui cu pachetele de vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui Kievskaia

Postat de Irina

Pui Kievskaia

Am taiat pieptul de pui in jumatate, iar fiecare jumatate am taiat-o pe grosime, astfel incat am obtinut doua bucati mari de pui.  Am condimentat cu sare, piper si cimbru fasiile de pui si...

Citeste continuarea

Pulpe de pui la tigaie

Postat de momo121

Pulpe de pui la tigaie

Pulpele le curatam, spalam si le crestam, apoi le condimentam cu sare, piper, si boia dulce. Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins prajim pulpele pe ambele parti, dupa care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.08.2010, 20:31
o minunatie!!!!bun si sanatos!!!felicitari pentru reteta!!!
la 28.08.2010, 20:38
eu vreau doar o frigaruie atat
la 28.08.2010, 21:10
foarte frumos, foarte bun...........asi manca in fiecare zi la masa ta............
la 28.08.2010, 21:31
mama mama ce bine arata .....
la 28.08.2010, 22:28
suuuuuuuuuper da' stiu ca ai cam bucatarit zilele astea

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking