Friptura ademenitoare

Postat de rocsi_1612 in Pui
26 Noi 2010 | 4740 vizualizari
Friptura ademenitoare

Am facut pentru mine zilele astea o friptura si chiar nu stiam cum sa o denumesc..dar cand a deschis mama cuptorul a zis:"ce ademenitoare e"...asa ca mi-a venit in minte si denumirea,,,

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui
  • un pumn de ghebe
  • 1 canita suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • jumatate dintr-o ceapa mica
  • 1 foaie de dafin
  • 5-6 linguri vin rosu
  • ulei

Mod de preparare

Ghebele se spala bine si se fierb vreo 15 minute.(daca aveti puse la borcan pe iarna,doar le desarati in apa).

Pulpele de pui se taie in doua si se spala bine. Se lasa putin la scurs(eu le-am scos si pielita).

Intr-o tava de cuptor presaram cativa stropi de ulei.

Asezam pulpele, le condimentam cu sare si piper.

Asezam si ghebele printre pulpe.

Ceapa o dam pe razatoarea mica.o amestecam cu sucul de rosii si vinul,si mai punem si circa o canita apa.

Amestecam bine acest sosulet si ii dam drumul in tava.

Usturoiul il curatam ,il taiem feliute si ii dam drumul in tava. Mai punem si foaia de dafin rupta bucatele.

Acoperim tava cu staniol,il intepam din loc in loc si o dam in cuptorul incins. Cand este apoape gata ,scoatem staniolul si o mai lasam vreo 10 minute asa.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura ademenitoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piept de pui umplut

Postat de eumimi

Piept de pui umplut

Mai intai desfacem fiecare piept de pui si il batem bine ca pentru snitele. Adauagam cate 1 felie de cascaval si cate una de bacon peste fiecare bucata de piept, presaram sare, piper si...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu cartofi si fasole verde - la cuptor

Postat de mihaelar63

Pulpe de pui cu cartofi si fasole verde - la cuptor

Se fierbe fasolea verde[dupa ce a fost decongelata la temperatura camerei ] . Se scurge apa de pe fasole si se clateste cu apa rece pentru a-si pastra culoarea de verde frumos ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.11.2010, 13:47
am venit prima,sunt moarta de foame ca toata ziua am facut curatenie
la 26.11.2010, 14:00
esti grozava rRocsi
la 26.11.2010, 14:20
hihihi................ce frumos ai numit-o................
la 26.11.2010, 14:25
e super ademenitoare
la 26.11.2010, 14:39
buna denumire

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking