Friptura Cadou

Postat de epurasha2bb in Vita
29 Apr 2010 | 4621 vizualizari
Friptura Cadou

vitel cu perje ...

Ingrediente

  • 2 fileuri muschi de vitel,
  • 1 ceapa,
  • 3 graunti de usturoi,
  • 1 morcov,
  • 5-6 ciuperci champignion,
  • 1 tulpina de praz,
  • 1 ardei gras rosu, 
  • 1 mana de perje(prune uscate),
  • 2-3cartofi.
  • rosii cherry
  • rom/coniac
  • condimente/rosii uscate, busuioc uscat

Mod de preparare

Se bat bine cele 2 fileuri de muschi de vitel, se ung cu putin ulei de masline.Se curata legumele si se taie toate cubulete.Se calesc in 4 linguri de ulei incinse in wok.Spre sfarsit adaugam  niste rosii uscate si busuioc, (condiment Kotanyi)Apoi se pune in mijlocul fiecarui file amestecul calit si se ruleaza intai marginile lungi spre interior, apoi si capete se aduc unul peste altul ca un pachetel.Se infasoara apoi in hartie de copt si se pune in tava la cuptorul preincins.Deasupra puteti pune ramurici de cimbru si rozmarin, ardei iute si ce va mai place.Se lasa sa se rumeneasca cam 40 de minute la foc potrivit.

Apoi se scot pachetelele, se desface hartia si se servesc ca un cadou infasurate in suvite de praz lungi inmuiate la aburi si legate cu fundita.Se pun alaturi perje inmuiate putin in apa cu putin rom/coniac, rosii cherry si cartofi fundite copti la tava.(Se taie cartofii felii si apoi in diverse forme festive, stelute, fundite, braduti , cum va place.Se pun in tava cu putin ulei si apoi se vor servi ca garnitura)

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura Cadou" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)

Postat de Satisfyyourcravings

Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)

Pentru chiftele, se taie ceapa marunt si se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin uleiul. Se formeaza bile de marime potrivita care se prajesc cateva minute pe parte, intr-o tigaie la foc...

Citeste continuarea

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

Postat de momo121

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

Curatam ceapa si o dam prin blender, iar painea o inmuiem in lapte/apa, o scurgem si le adaugam peste carne, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia sau alte arome preferate, amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2010, 18:12
friptuica asta a fost gandita ca pentru masa de Craciun darse poate face oricand aveti musafiri
la 29.04.2010, 18:50
foarte frumoasa
la 29.04.2010, 18:59
super
la 29.04.2010, 20:07
multumesc!
la 30.04.2010, 10:56
pacat ca , acest cadou nu poate fi trimis prin posta imi plac e mult si veverita

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking