Muşchi de viţel în vas de lut

Postat de diaconta in Vita
1 Apr 2012 | 8766 vizualizari
Muşchi de viţel în vas de lut

Imi era dor de o carniţă ce viţel suculenta şi bine făcută. Imi place sosul cu multă ceapă şi morcov la carnea de vită.In vasul de lut s-a facut foarte bine.A fost un deliciu pentru o zi mohorâtă,dar cu multe calorii,dar voi avea ocazia să le consum în zilele care urmează.

Ingrediente

  • Un muschiulet de viţel cam 400 gr
  • 3 buc ceapa uscata mai mari sau 4 mai mici
  • 3 morcovi
  • O radacina patrunjel
  • Ulei
  • Sare,piper,nucsoara,boia de ardei
  • Foi de dafin
  • 100 ml suc de rosii
  • ½ lingurita pudra de chilly

Mod de preparare

Muschiuletul de vitel se taie felii cam de un centimetru grosime.

Ceapa,morcovii si patrunjelul se curata si se taie.Ceapa mai marunt,morcovii si patrunjelul rondele.

Intr-o cratita punem putin ulei si punem ceapa,morcovii si patrunjelul.Le calim pana cand ceapa devine sticloasa.Adaugam bucatile de carne si mai lasam putin sa se prajeasca si ea.Condimentam,punem apa suficienta ca sa nu mai fie nevoie sa adaugam pana cand fierbe carnea.

Punem foile de dafin si transferam amestecul in vasul de lut.Punem vasul in cuptor si lasam sa fiarba cu capac cam o ora si jumatate.

Adaugam sucul de rosii si lasam vasul fara capac cam jumatate de ora.

Carnea de vitel va fierbe mai greu.

Va rezulta un sos foarte consistent la final,iar carnea va fi foarte frageda.

Am servit cu cartofi gratinati si salata pickles.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchi de viţel în vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman

Postat de mihaelar63

Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman

Varza se curata de cotor bine si se opareste in apa fierbinte cu otet, foi de dafin si sare. Rolul otetului in apa de oparire este ca va ajuta frunzele de varza sa fie usor elastice...

Citeste continuarea

Snitel vienez - Wiener Schnitzel

Postat de Mokuska

Snitel vienez - Wiener Schnitzel

Feliile de carne le curatam foarte bine de zgarciuri, le spalam, le lasam pe o hartie absorbanta,   le batem cu ciocanul pentru carne de 2-3 ori (nu trebuie batute foarte subtiri feliile,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2012, 22:59
prima servita
la 01.04.2012, 22:59
bun rau
la 01.04.2012, 23:01
Vladimir,pai daca-i muschi,cum sa nu fie bun
la 01.04.2012, 23:02
Lau,ce atenta esti
la 01.04.2012, 23:06

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking