Asezam Vasul Zepter Grill pe foc cu capacul deasupra. Vasul este pregatit pentru gatit atunci cand acul este situat la jumatatea zonei verzi. In acel moment inchidem focul daca avem foarte putina carne de prajit, adica o singura serie pentru grill, dar daca avem mai multe alimente de gatit cum am avut eu azi, adica si ciuperci, am pastrat focul la minim.
Cat timp se incalzeste grill-ul pregatim alimentele.
Spalam carnea, o stergem de apa si o feliem, bucatile mai mari si groase le batem, apoi le condimentam.
Curatam ciupercile, le spalam sub un jet de apa, le strergem foarte, foarte bine si nu adaugam sare si piper decat spre sfarsitul prepararii.
Pieptul de pui l-am prajit cate 2-3 minute pe o parte. Ciupercile le-am intors de cateva ori, spre final le-am sarat si piperat. Coditele cipercilor trebuie taiate in doua. Timp de prajire al ciupercilor 10-15 minute. Nu adaugati ulei sau alte grasimi, nu este necesar.
Atentie!!! Urmariti permanent acul de la manerul capacului sa nu depseasca zona verde, dar daca totusi se intampla luati vasul Zepter de pe foc pana cand se mai raceste si acul revine la normal. Daca acul scade sub banda verde, adica intra in zona galbena, mariti intensitatea focului.
Dupa ce alimentele au fost preparate (inchidem focul), turnam in vasul Zepter - Grill apa calduta pentru a inmuia resturile de alimente ramase pe peretele vasului si astfel spalarea, curatarea lui va fi mult mai usoara, de preferat nu folositi burete de sarma decat in cazuri extreme.
Un alt avantaj al vaselor Zepter este modalitatea de sprijinire a capacului de manerul vasului, astfel castigam spatiu de depozitare cat timp amestecam in vas.
Manerele vaselor Zepter nu se incalzesc niciodata, deci nu exista pericol de ardere.