Friptura de curcan, cu paste si sos Gran Cuccina

Postat de dicarmencitta1957 in Curcan
21 Feb 2010 | 10859 vizualizari
Friptura de curcan, cu paste si sos Gran Cuccina

by dicarmencitta1957

Ingrediente

  • 5 medalion de curcan(copan dezosat).
  • 200 gr paste Arnos,frunzulite(paste cu oua)
  • 1 cutie Gran Cucina(sos special pentru paste,spaghete)
  • 1 galbenus de ou
  • 50 ml vin alb
  • sare,
  • piper proaspat macinat
  • un praf de oregano(cine doreste poate sa puna mai mult)puteti folosi ce condimente va plac mai mult
  • knorr delikat cu pui 
  • usturoi.

Mod de preparare

Spalam si stergem medalioanele de curcan cu un prosop de unica folosinta(hartie)si apoi le punem pe gratarul deja pregatit.Medalionul de curcan se face foarte repede pe gratar,in cel mult 20 de minute.Punem apa la incalzit pentru paste,fara sare.Cand apa da in clocot,turnam pastele si adaugam si un cub de unt.Le fierbem conform cu indicatiile de pe plic,cel mult 5 minute dupa care asezam capacul peste oala si le mai lasam cateva minute.Separat facem sosul:punem intr-o tigaie toata cutia de Gran Cucina,adaugam vinul,sare,putin piper proaspat macinat,un praf de oregano(cine doreste poate sa puna mai mult),la urma adaugam si galbenusul si amestecam incontinuu.Mentionez ca acest sos nu se lasa pe foc sa fiarba,se face foarte rapid(in cel mult 3 minute este gata).Asezam in farfurie pastele si medalionul de curcan si adaugam sos din abundenta,cine doreste poate sa-si puna si ketchup.Punem pe marginea farfuriei cateva frunzulite de menta pentru decor.Se poate folosi si knorr delikat cu pui si usturoi,care au un gust minunat.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan, cu paste si sos Gran Cuccina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Postat de oanapl

Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Cureți ardeii de cotoare și semințe, apoi îi speli. Pui uleiul într-un vas cu fundul gros și călești ușor ceapa tocată mărunt. Cureți morcovul apoi îi dai pe...

Citeste continuarea

Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt

Postat de mosuletulene

Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt

Rulada de curcan: Pentru umplutura incepem sa calim ceapa tocata marunt in uleiul incins pana devine transparenta. Se adauga baconul taiat marunt, usturoiul strivit, cuisoarele si cimbrul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2013, 12:10
bun
la 13.12.2014, 21:27
la 23.06.2021, 22:22

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking