Friptură de iepure

Postat de panacris in Mancaruri cu carne
13 Apr 2014 | 5042 vizualizari
Friptură de iepure

Un deliciu ;) Recomand cu mare drag celor care nu agrează friptura de miel ;) După spusele Zmeilor cei mici, are gust de pasăre ;)

Ingrediente

  • pulpe din spate, pulpe din față, mușchiuleț cca. 1000 g,
  • tarhon,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foi de dafin,
  • usturoi 3-4 căței,
  • slănină cca. 100 g,
  • vin de casă cca. 350 ml,
  • ulei de măsline.

Mod de preparare

Carnea de iepure se masează cu mirodeniile și uleiul de măsline, apoi se pune într-o tavă termorezistentă, se completează cu vin și un pahar de apă, se dă la cuptorul preîncins, neacoperit cca. 15  minute ;) Apoi se acoperă cu un capac sau folie de aluminiu și se lasă la gătit cca. 45 de minute mediu ;) Se  servește fierbinte sau rece cu diverse garnituri;) În cazul nostru cu un ”pui” de piure, ciuperci țărănești și salată verde ;)

Un deliciu culinar ;) Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de iepure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Iepure cu ciuperci la slow cooker Crock Pot

Postat de gurita_ta2005

Iepure cu ciuperci la slow cooker Crock Pot

Bucatiile de carne se cresteaza,se condimenteaza si se pun in vasul aparatului slow cooker Crock Pot . Punem apa, setam functia High pentru 2:30. Dupa circa 1 ora adaugam ceapa taiata...

Citeste continuarea

Friptura de iepure

Postat de mirela0911

Friptura de iepure

Se spala carnea si se portioneaza in bucati mai mici. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun bucatile intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata si se taie bucati. Se pun peste carne. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2014, 18:02
buna rau
la 13.04.2014, 18:05
Vladimir Chiar deosebită
la 13.04.2014, 18:21
Ce bine arata!
la 13.04.2014, 18:24
la 13.04.2014, 18:29
O nebunie!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking