Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori

Postat de Sidy in Oaie
29 Apr 2012 | 4579 vizualizari
Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori

Friptura de miel este o traditie pentru sarbatoarea de Paste, dar nu numai. Cand carnea este aleasa cu grija si facuta bine, s-ar putea ca si cei mai exigenti musafiri sa mai ceara o portie. Bine preparată, aceasta se topește în gură. Nu este greu de făcut si nu necesită foarte multe ingrediente.

Ingrediente

  • 2 kg carne miel(pulpa)
  • 1 caciulie usturoi
  • 250 ml vin rosu
  • 1 ceapa verde
  • 1 lingura mustar cu boabe
  • 2 linguri faina
  • verdeturi italiene
  • 2 linguri oregano
  • sare
  • piper
  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 300 g spanac
  • unt

Mod de preparare

Pulpele de miel le crestam din loc in loc si introducem in locasul format cate un catel de usturoi.

Restul usturoiului il zdrobim si il amestecam cu oregano, verdeturi italiene, sare si piper.

Ungem un vas cu putin unt sau untura si punem pulpele presarate cu verdeturi pe ambele parti.

Ceapa o taiem marunt cu frunze cu tot si o amestecam cu vinul.Pastram deoparte o cana din acest amestec pentru prepararea sosului  si restul vinului il punem in vas peste pulpe.

In cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade punem pulpele la copt.

Din cand in cand ungem carnea cu sosul din tava pina se rumeneste friptura frumos pe ambele parti.

Preparam sosul scurgand sosul ramas in tava, dupa ce am scos friptura pe un platou ( dar o pastram la cald).

Adaugam apa pina se umple o cana de 200 ml.

Punem unt( untura) intr-o tigaie si adaugam faina, sosul de carne, mustarul  si cana cu sos ce am pastrat-o.

Lasam la fiert si amestecam continuu pina se ingroasa putin sosul si da in clocot..Daca este cazul asezonam.

Preparam un piure din cartofii fierti, altul din morcovii fierti si altul din spanac.

Servim friptura cu piure in trei culori, sos si salata verde.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu plante aromate si piure in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de miel gatita la 140 de grade

Postat de Sylvia

Pulpa de miel gatita la 140 de grade

     Povestea incepe cu pregatirea condimentelor si a mielului , pulpa se spala si se sterge si se lasa sa ajunga temperatura camerei ca sa nu cream un soc termic la gatire. Intr-un...

Citeste continuarea

Friptura de miel

Postat de comanligia

Friptura de miel

Am cumparat mai multa carne de miel,chiar si feliata,si am avut si o pulpa mare de buna calitate. Am  spalat carnea si am respectat pasii de marinare.In prima etapa am amestecat sarea de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2012, 08:33
ce prezentare faina
la 29.04.2012, 08:52
cred ca-i delicios!
la 29.04.2012, 08:54
bun
la 29.04.2012, 09:50
la 29.04.2012, 10:03
ce bun

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking